anda kelik saye kelik anda~

Monday, April 26, 2010

Kisah Sedih Pelajar yg Tak Bersalah~

holla lame x update blog nie kan. tujuan post nie adala utk share something ngn korg.sebuah kisah yang menyayat hati~..sedih bile aku dengar. Kisahnya, seorang budak lelaki yang baru berusia 15 tahun @ form 3 baru  ditembak mati oleh pihak berkuasa~.Budak nie kecik lg..malam kejadian mak dye cakap dye keluar.agaknya pegi makan kat mamak.biasela kat tempat aku memang mamak malam2 bende biase.Arwah nie malam tu dy drive kereta , dengan kawan dye.tp malangnya dye memang xde lesen.kat situ memang salah dye la ..so tengah dalam perjalanan nak balik ke ape, arwah terserempak dengan pihak berkuase wat road block..yela budak kecik kan , dy nmpk polis dye cuak.yela dye xde lesen..

Alkisahnya , pihak tu pergi tembak tayar kerete dye sebab arwahnya lari..kerete dye tercampak masuk dalam longkang.ak rase pihak tu syak arwah penjenayah.owh ye kejadian pada pukul 3 pagi. dye pon lari la.yela mane tak cuak.kalu kerete tibe3 kene tembak..kite pown xleh cakap ape.dye kecik lg. Malangnya pihak tersebut pergi tembak bahagian leher arwah semasa dye cube menyelematkan diri dan arwah meninggal di tempat kejadian

keesokan paginya , mak arwah kol kawan mak aku.arwah ni anak yatim..ayah dye baru meninggal..mak risaw mane anaknya pergi sampai tak balik malam td.tak pernah dye wat camtu.then maknya pergi wat repot.and dapat taw jenazah anaknya sudah ade di hospital. berkecai hati ibu bile taw anaknya ditembak begitu je~..

apa yg lg sedih.harini dalam surat khabar..membuat laporan kononya dalam kereta arwah ade sebilah parang panjang..dan mereke mengesyaki arwah sebagai penjenayah..diharapkan supaya berite2 yg keluar di akhbar xde unsur berat sebelah~~~......
Hanya Allah yg tawu ape yg terjadik..

kalau betul arwah tak bersalah , harap pihak berkenaan dapat dijatuhkan hukuman yang sepatutnya.

4 comments:

ka said...

polis malaysia memang.
biasa sangat dah salah tembak ni.
sokmo tembak mati orang.
padahal kalau ikut sebenar, polis mana boleh tembak org mati.
(xtahulah kalau undang2 polis malaysia cam undang2 polis india kn)

padahal setiap orang masih ad hak untuk disoalsiasat scr berprotokol, biarpun dia melawan (atau nampak cam penjenayah).

agaknya seronok sgt pegang pistol, gian nak beraksi mcm kt dlm tv. heh.

emo je pk psl encik2 polis ni.

sYaza said...

jahat gile!!aku sedey la kan dengan dunia sekarang ni..waaaa...semua berpihak pada yg salah...hanya ALLAH je yg leh balas semua ni kan???isk..

Seha Haris said...

uishh. sedey kot!!! x pasal2 je budak tu meninggal. kesian mak dia.

izyani_azahari said...

sedih kan bile benda mcam ni jadi. tapi tu lah. dah ajal. hope undang undang pun menyebelahi arwah kalau betul arwah tak bersalah. al-fatihah.