anda kelik saye kelik anda~

Thursday, December 24, 2009

if only.....

fuh dah lame blog tak berusik.da jarang on9 skrg.so mood utk memblog da menjunam2 dalam gaung huehuhue..owh ye.first of all.merry christmas buat member2 yang menyambut krismas ye.hohoho merry crismas.ecceceyh macam santa ye.

life's good so far.2 weeks kat utm sgt bes.eventhough kelas agak pack,but still okayh la.i do enjoy all the classes even ade sesetngah kelas yg kureng la nak masyuk.esp numerical method.sir please la cakap dengan melontarkan suare anda haha..

suddenly ade bende yg aku terpikir.kan bes.kalu sume org2 yang rapat ngan kite boleh paham ape yg kite rase.tak payah cakap pown takpe.come on la.anda orang yg berade ngan kite 24/7 takkan la ,,bende2 kecil mcm tuh xleh notice kan.sometimes action speaks louder than words ryte.kalu la body language tu je boleh watkan orang paham ngan ape yg kite nak ckp,life would be better. ryte22..

yew2 mmgla mustahil kan sume org nak paham kite kan.urgh..come on la..if u want to do somethg plis la,consider orang lain dlu.owh ye.bende nie aku ckp utk diri aku gak la.its not lyke,aku ade problem ngn org,no no..cume terpikir je bende neyh.


okayhla adios..

Thursday, December 17, 2009

bile kene bukak sem lagi awal dari orang lain.dang!!!

fuh2.tengok cian blog.da berabuk2 da.xpe ye jangan risaw ye syg.saye bersihkan awak.

ye bile sem di utm yang berminggu lebeh awal start dari ipta lain.rase sgt annoying.rase macam eh apehal xaci.rase macam uitm sangat gedik cuti lame.rase macam menyampah ngan u lain.rase nak marah utm.bukak sem awal,tapi kelas 3 hari je.huehue..rase macam kawan2 jugak gedik.tyme aku da balik baru nak berjalan2.huehueh

owh ye.xpela kan,saye pelajar gigih.berazam nak belajar betol2 setelah sem lpas sgt sux haha.okay jgn azam je lebeyh.stat sem dgn bende yg sronok.pergh mau tak tergolek2 atas lantai sejuk bile tawu jadual kelas itu menyeronokkan haha..okay utk jumaat mmg free.aaaa rase macam first year balik.

so far so good la minggu neh.huhu xde ape yg terjadik lagik.oowh tapi da jumpe kawan2 yg dah dtggalkan sebulan.sonok jugak huhu.klasmet2 ku.

okayhla.selamat menyambut awal muharam...
huhu nnti aku upload gambar2 kalu rajin.
sem dimulakan dengan beberape aktviti merayap
haishh azfa nie..kate nak jadik gigih sem neh hahaha

Thursday, December 10, 2009

pagi-pagi bgun mule teringat

okay gedik kan.bangun-bangun pagi da teringat nak kene basuh katil,cuci pokok,jemur baju.ngeh3.ngarut.


mesti bgn pagi2.rindu dekat tempat nie.
slalu bangun kol 7.mandi2.kene pegi keje.but now...
ececeyh.saye sudah berjaye menghabiskan part tyme dengan gemilangnye.
mesti rindu.....

-bile pagi2 susun surat kabar same2.sambil curik2 bace

         -bile orang xdek,kite amek surat kabar bace kat meje.FOC.
- rindu nak habiskan 3 novel secare FOC
                                        - rindu bile duduk2 ramai2 kite bukak berite harian.wat teke silang kate.konon2   
kalu menang nak share duit same2
                                       -bile kite selalu berbincang ( ke mengumpat ) pasal tooottt..dlu xpaham.
-rindu bile dapat nasihat secare FOC dr abg and kakak2.
-rindu bile saye mule kenal dunie kerje xsame dgn dunie belaja
-rindu bile pagi2 dapat tengok pekerje2 beli barang.ade yg boleh tahan.hehe
-rindu nak tengok sorg pakcik nie yg sllu excited.bile dye keluar,kitorg sok sek sok sek
-rindu nak tidor tyme rehat dekat suraw.
-rindu bile tym colletion kalu dapat duit byk,rase seronok.(padahal bukan duit kite)
-rindu nak pasang radio kuat2.tp bile ade wktu tertntu,menggelabah slowkan radio.
- rindu nak dapat gaji lagi.huehueh



                                            okayh tu aje.....i shud stdy hard so that i can achieve my goal.....

                                           

                                                             we r on top of everest haha


syifa,azyan(adik mai),me and mai





 so nmpk x kesungguhan aku nak naik haha

 
                                                         wall climbing sek 13.shud try thiz at least once


after abes keje.aku jalan2 ngn mai n her sis.and also syifa.,saje round2 shah alam.ok ape la sgt yg ade kan.but i luv shah alam the most huehue.went to kelab shah alam.plan nak men squASh N so on.but end up.we played ping pong.okayh sume pown xreti.bantai je.then afta magrib,went to extreme park.makan BK.nyum2.then jalan2 around that park ..ok ade satu batu yg dowg try naik.n guess whut.aku xleh turun dr batu tuh.bapak la cuak haha.ok bek bitaw awal2 kan dari mai yg btaw hahaha...

Wednesday, December 9, 2009

when i'm gone

wolla..esok last day of working.i'm gonna miss all the memories that we've gone through.abg azrul,kak rozie,kak ain n also kak mimi thanx 4  all the support.and thanx also 4 the precious experience.

so selame 3 hari arituh ( 5,6,7/12) ,aku ade family day (maknenye family ye.bukan ofis2 ke).kat kuantan pahang.it was also a great holiday.sgt happening dapat spend tyme dengan family terchenta.konvoi sebyk 6 kerete.we had so much fun together.bukan senang nak dapat kumpul same2 macam nie.so every moment kene gunekan sepenuhnye.hehe ececeyh2..eventhough bukan sume famly aku dapat join this hols,but okayh la,sebahagian la dapat join.

aktiviti kitorg selame 3 hari tuh boleh la dikate byk.mostly kitorg lepak2 kat pantai ramai2.bbq-ing.borak-ing,yg kecik2 g swimming dekat pool ngn pantai.xreti2 penat la budak2 tuh.as for the adults err teenagers also..kitorg main galah panjang,bola sepak,bola beracun and so on..bes wok.tapi pancit cepat sungguh.tula da lame xexercise..overall holidayh yg sgt3 great..before balik.sume bergambar2 mcm tiade esok hari hehe...and then singgah kat tasik chini before pulang ke pangkal jalan.hee~~


and today...result kluar...alhamdulillah i dont expect pointer yg tinggi vavi2.after dapat result yg trok,,aku sgt3 down.so xde mood pown nak tengok result harini.but then,coz my parents asik bertanye2..aku gagahi jue.rase nak ttp mate jew.dapt result aku bersyukur dengan ape yg aku dapat.eventhough no more dean's list 4 this sem.i promise to myself to work harder next sem.hopefully i can graduate with first class degree.amiiinn...





gmbr family day akn diupload later kalu rajin

Sunday, December 6, 2009

PEMBETULAN :: BUKAN KB MALL RUNTUH

berite terbaru..baru dpat tawu yg KB mall kat kelantan tu runtuh!!!!..kejadian dalam kol 5 petang.6/12/2009...


puncenye :: ade kerete terlanggar tiang mase dekat car park yg berade kat tingkat 4.then bangunan tbe2 roboh.kite tggu berite rasmi malam nie..






::saye hanye menyatakan sumber2 yg saye tawu.kesahihan xkenal pasti.5 maut




so setelah tengok gambar2.baru dapat tawu.yang sebenarnye ade kerete warne kuning maybe reverse and then terlanggar bangunan..then terjatuh di antare eskalator...bukan KB MALL yg runtuh..maaf utk tajuk yg kate kb mall runtuh

Friday, December 4, 2009

a day to reMeMbeR~







okay.3/12.my bday.it was fun.hanging out with encikku.that day aku amik cuti,sebab nak celebrate bday sendiri haha~okay aku xgtaw orang kat ofis.wat malu jew.huehue.seperti bayi mau mengadakan parti harijadi ke 5 bulan.haha~~ bile mintak cuti tulis URUSAN KELUARGE..okay ,,nmpak seperti pekerje berwibawa.padahal dok berfoye2 seharian.maap bos!!janji xbwat lagi.tggu next year pulak


ok the plan was to bawak encik itu berjalan2 dekat sini.so we decided to go to sunway.ok da xde tempat lain.asik pegi situ je.hue2.xpe nanti mesti sunway rindu aku punye la.kan3.oowh ye.the driver utk aritu aku eh.nak tunjuk skill driving kat sang encik..ceh3 padahal bile nak masuk lane orang lain,dye yang sibuk bagi direction"" laju skit2 ble nak masuk lane orang "'.haha ..okay totally fail la bawak kete kat highway.cuak kebebeh.
then balik,saye suda kecuakan utk bawak sbb takot terlanggar mercedes ke volkswagen orang tengah jalan.saye org susah,,xde duit nak ganti rugi kerete awak yg bayar bulan2 gune kredit kad tuh huhuheuheu....

ok2 da merapu da cerite.encik dayat sampai rumah aku pukol 10 pagi,then kitorg bertolak.sampai sunway,terpegun tengok parking dye yg maju.ok lame!!.even da berpuluh kali pegi sunway aku xpenah nmpk car park dye.ade lampu2 taw2.haha.sile gelakkan kekurangan ilmu ku.

smpai2 sane perot dah berbunyik2,,then pegi makan dlu kat papa john.nyummmyyy.first tyme rase.wowow nak lagik.sape nak belanje pulak.angkat jari kaki !!!...disebabkan perasaan tamak yang membuak2 bile masuk kedai,kami telah mengoder mknn secare berlebihan.resultnye::tersandar kekenyangan.kene main rebut
2 piza bile masing2 da xnak pizza yg besar.haish..

then,kitorg pegi ice skating.sumpah i tell u sgt ramai.jgnla pegi tyme cuti skola.okay tapi boleh amek peluang utk menemui jodoh kat sane haha~..dah nak kol 3,kitrg plan nak g tengok dolphin show taw.yg konon2 diterbangkan khas kat malaysia.sape taw!!ade kwa kat paper.but,,dalam paper cakap its free,,,but then bile dah smpai sane ade kaunter tiket.ceytt damn ..kene tipu.sorang kene bayar dalam rm 50.xworth it la.baik tgk kat animal planet .. ( tbe2 jadik pencinte alam kan )

abes jalan2 sume tengok wayang.cite planet 51.comel sgt.pastu dah nak magrb tu kitorg balik..at last hehe.smpai kat rumah dgn selamatnye.kejadian2 kat rumah jugak xbleh blah..tapi biarla hee~..ok tym tu hantar si encik pulang ke jalan yg benar.owh jalan benar maknenye balik johor la.kalu datang selangor tu jalan xbrape nak benar hueheuhe..

to muhammad hidayatullah ::::
thanx 4 coming!!i really have a wonderful day..thanx 4 the present too..

sob3.nak celebrate dgn member2 jugak.tapi da xde cuti~~~



Wednesday, December 2, 2009

031209

 okay.xsaba nak tggu esok!
       boleh x kau mmg kecoh haha~






hee thanx abg haykal 4 the cute kad.muchas2 gracias 
















Tuesday, December 1, 2009

BiLe si pAkar Bagi idEa ,kEnE la DenGar

olla2.mesti most of us pakai kerete kan,pakai tu maksud dye kat rumah tuh ade la kerete utk begerak2.tak kesah la family punye ke or sndri punye..tadi aku search2..then terjumpe la care nak jimatkan minyak kete..setelah disimplify.ececeyh..

               mesti ade antara kowg yg sanggup beli bende yg leyh save kan minyak tu kan.aku taw.bende tu bukanye murah kan.tapi sbb pikir dye leh save kan minyak,,kite pown dok sibuk nak beli.so pe kate try dlu bende2 bawah nieh,


         :: Bawak kerete slow2.jangan cam vavi haha~~
         --kau ingat mak bapak kau punye jalan ke nak bawak laju2.drive slow leh tlg save kan minyak +              selamatkn nyawe korang.org tue2 cakap kalu nak mati,meti sorg2 la eh.jgn libatkan org len hehe.


        ::Kurangkan bebanan dalam kerete
          --maknenye kalau beban yg dibawak dalam kerete kurang,so minyak yg gune pon kurang la.janganla kerete tuh cam stor simpanan plak.penuh ngn barang2 yg xperlu.berat sbanyak 50 kg menambahkan 2 peratus minyak.banyak tu woo.

         ::Matikan enjin mase menunggu
         -- agak2 ko tengah tggu member ko g kdai nak bungkus ayam penyek,padamkn la dlu enjin.yela maw kalu dye tggu ayam penyek siap dipenyek lame,tak ke banyak minyak ko gne kat situ.bazir2 eis3


          ::Brek Pada jarak Yg Selamat
         --tlgla jangan brek secare mengejut sbb nie akan gne lagi banyak minyak.save2 bebeh.tak ke sakit kerete kalu brek tekan mengejut..kalu ko nmpk tol dari jauh,pandai2 la tekan brek 

        :: Isi minyak pade mase yg seswai
      -- mesti ramai da taw kan,kalu nak isi minyak seeloknye mase petang and malam.bukanye waktu panas terik tu,sbb tyme panas minyak terpeluwap.
       -- kalu bleh jangan isi minyak sampai terlebeh2.berenti mase dye dah berbunyi klik

        :: Panaskan enjin sebelum mulakan perjalanan
           Hidupkan enjin sekurang-kurangnya 5 minit sebelum memulakan pemanduan. Ini untuk meningkatkan   prestasi enjin dan memastikan enjin dapat berfungsi secara optimum.


oowh dahla malas nak tulis.nie sume aku bace dari smartconsumer.kalu nak taw lagi sile tanye encik goog

Monday, November 30, 2009

bile november dah nak cakap babai~

ooolala!.owhdah nak dekat december.owh bulan yg bes.kenape?sbb aku terkeluar dari dunie bulan ne haha.okay2 cukop2 mempromote.damn tired siot arini.ahad yg puas.hua3.

at first semalam dah plan nak ajak mai si pemandu arah yang tak taw jalan tu meronde2.so plan konon2 nak gi pasar tani la harini.tapi cam tak jadik je kan si mai.sebab kunun2 due2 xmampu nak bangun pagi.haha.tapi arini da bejaye terserempak ngn dye kat pasar hue2.oowh nie bukan pasar jual2 ikan sayur eh.ade macam2 barang lagik.nanti korang ingt kitowg makcik2 beli ayam itik untuk suami kat rumah haha~~...
kesimpulan dari perenggan nie:::: azfar dan mai boleh bangun pagi.so amek la kami jadik wife ahah~

dekat pasar td jumpe rabbit yg comeyl.nak belii.tapi bile round lagi skali dah habes.ade org beli.so sad~~..sobz33..tapi takpe kesedihan kehilangan rabbit ditutupi bile syifa kol ajak teman dye g salun...ooowhh muke berubah dari sedeyh g gembire~.kol 3 syifa amek kat rumah, kerete menuju g sek 18 hue3.g salun kat ole2.jumpe laki kacak,g sacc,then decide maw makan kfc,jalan2,pusing 3 mall,lepastu kol 9 syifa drop aku kat rumah aunty aku..borak2 disane.barula pulang ke jalan yang benar...at last i'm home.tadaima~~

muke da kepenatan.tapi farmville belom diharvest.haishh33.okay wajib mengharvest tanaman ku skrg.dalam usahe utk menjadi petani paling kacak bergaye~..malasnye nak g keje esokk.maw tdo lame2.



gambar xleh upload.haih.ttbe rindu syaza hahaha




Friday, November 27, 2009

ape yang menarik?


                               
first kite tengok gambar nie.hebat kan.kayu balak leh jadik jongkang jongkit eh.Dont TRy This at Home ~~

                                        




 zaman orang sibuk perang sane sini.mesti sibuk nak carik bullet kan. mesti dah abes.yela sume orang dok carik.ape kate try tembak gune snickers lak.i'm loving it.hee~~~























tengok gambar nie pulak.ade rupe bas kilang x.hehe see cube teke ni bahagian depan ke belakang.cool gak kalu kat sini pasang gambar camnie kan..dari pasang iklan merapu kat cermin bas.





haa cube teke bende nie dibuat dari ape.tengok pown geram,rase maw makan.okayh.ni la coklaaat.nyum2.dahla volkswagen + coklat.cantikk.agak2 cair x tengah jalan2.hua3




 
salah satu iklan duracell yang menarik..








last but nit least.paling kesukaaaaaannn..terbaek la iklan kill bill.siap sewe 2 kerete nak jadik model.darah terpercik konon2 dari pedang..terbaekkk

perot kenyang.hati senang.jiwe berenang.

oowh entri kedue.xde pape nak cite saje kebuhsanan.tadi pagi2 dah pegi rumah wan.makan2.kitowang family first yang sampai.borak2 ngn aunty.makan2 lagi.nyum2 sedap ade lemang.macam pagi raye plak rase.lepastu da kenyang2 sempat la tido kejap kat rumah wan.da perot bergoncang kekenyangan.aha xsenonoh.dah nak dekat semayang jumaat,rumah wan dah dipenuhi dengan aunty2 n kazen2 yang datang.riuh miuh la rumah.huhu bes3.borak2 cite itu ini..


after semayang jumaat ,,kitowg pown nak gerak la nieh pegi umah nenek plak.memandangkan umah nek ngn wan aku dekat jew,,dalam 15 minit perjalanan so memang xde masalah berebut2 nak balik kampug la ni eh.ehe bukan kampung pown.kat tengah2 bandar.sedey2 xmerase kampung.sampai rumah nenek je.penuh jugak.ade makcik dari melaka.hehe .err saye diperli sbb konon-kononye aku yg masak rendang pagi raye nie.ececeyh siap dowg cakap dah leh kawin nieh,ahaha okayh2 xsabar.weee~~~



pas makan kat umah nek,kitorg ramai2 nek rumah pak ngah aku.rumah dye kat atas je.since umah nenek aku flat.so memang dah biase da lepas umah nek pegi rumah pak ngah la pulak.bile naik je..woaaah lagi la xtahan.ade laksa,mee kari,mee udang,,kuih raye pown ade.wallawayy.ececeyh memang cam raye la aku ckp.bingit umah.hehe..nak jadik ceritenye,,ttbe aunty aku kol,,tengah makan2 nie...



              "" ello,,nie aunty..mira de amik kunci kerete aunty tak?"


              " hah mane ade org amek,,cube tanye orang lain.aunty terlupe kot taruk katne kunci tu"


             "" yeke.xpela nnt aunty carik dulu la.dahla nak balik rumah nie.xde kunci kerete lak"


haha okayh sume orang gelakkan aunty aku la,sbb kunun2 dye menggelabah carik kunci kerete tak jumpe..ade ke kunci pown tarok merate2..5 minit pastu,dye kol lagik




                " ello,,mira xde pown kunci.cube cek btol2"


sekali,,mama aku cakap.laa nie ha dalam handbag mama kunci keretenye.LOL 
mak ku syg.wat lawak sungguh eh raye2 nie.
kitorg terpakse la balik awal dari umah nenek.xleyh lepak lame2 sebab nak kene pulangkan kunci kerete aunty.
haih2.
haha
maka berakhirlah the journey of raye haji~~


kesimpulan :: perut terbuncit....jangan simpan kunci orang lain...

Thursday, November 26, 2009

SeLamaT HarI Raya AiDilAdha




Assalamualaikum,,baik sikit pagi2 raye ni.kih3..

aku just nak ucapkan selamat hari raya aidiladha utk sume kawan2 tersayang~~
kalau dekat selangor nie,,raya haji tak lah disambut semeriah raye aidilfitri.sekadar,solat raya,,korban lembu atau kambing atau unta,,lepastu ziarah rumah nenek-nenek ku ngn masak2 sikit .setawu aku kalu dekat area pantai timur,semestinye raye haji lagi meriah sambutan dye dari raye aidilfitri.hmm teringin gak nak try beraye haji kat sane.hehe mesti meriahh lauk2 pagi raye.

tengok dalam tv orang peki MEKKAH buat hai,buat umrah.aku tak pernah lagi jejak kaki kat tanah suci tu.teringin rasenye.maybe someday.ooowh azam pagi2 raye nie,,kalu boleyh aku nak hantar mak ayah pegi haji gune duit hasil titik peluh aku sendiri.amiiin.bile la agaknye duit nak ade .hehe ..takpe2..anakmu akan berusahe ngee~~

okayla.short entri sajek.same2 la kite menghayati raye aidiladha nie..
chow2

tulis sambil mkn chipsmore.padahal pagi raye.pegi carik mkanan lain

Tuesday, November 24, 2009

A special invitation

















oolla.weh azfar kad je pown.ape kecoh sgt kan.ye2..

aku taw nie kad jemputan kawin saje..

ape yg special nye kad nie??

meh aku bitaw :::

nie la first kad jemputan kahwin yang aku terime atas name aku.amcam ade sikit kebanggaan dapat kad kawin 


first tyme jugak dapat jemputan dari seorang office mate.thanx kak aja


first tyme jugak rase excited dapat kad kawin


first tyme jugak saye nak kawin





                                                              kepade cik azfar yang baik hati..ohohoh


okayh..kegembiraan tamat.

oowh harini jumpe kawan lame dekat uitm...RASHAAD...dulu penah beberape taun sekelas dengan dye..sempat borak2 tuka2 cite..dah nak fly dah dye.gudluck eh kawan.aku je yang tinggal kat sini.sob3

Sunday, November 22, 2009

juz u n me



























i hate u.......


xtawu knape..


bosan...


perangai kau.


cukop menyampahkan otak..

paham x encik brukband


















Friday, November 20, 2009

The biGGest Loser Asia

okayh.penah dengar tak tajuk cite nie?kalu tak penah kamu memang loser.haha.okay gurau2.ko jangan mengalir air mate
aku assume semua penah dengar la kan pasal cerite nieyh.faymes tuh mak.show nie sebenarnye dikhaskan untuk peserta-peserta yang ade masalah obesiti,,dlm usahe dowg nak slimkan and shapekan badan diorg setiap minggu berdasarkan berat berkumpulan.lepas show sume jadik hot (auwww) haha~~

okayh ape yg menarik kali nie,biggest loser ditumpukan untuk bahagian asia sahaje.great kan.asik tengok mat salleh je yg join game nie.mesti adrenalin begegar2,muke terexcited nak tengok orang asia lak kuruskan badan.ok stop.mengarut.

 untuk kali nie,,seramai 30 orang peserta yg akan join. 2 orang from each county.so kite ade 2 wakil malaysia.sile undi2 dowg.cepat2 topup henfon.okay2 nie bukan gune sistem undian.so.sape host dye??kali nie kite xdapat tengok mat salleh yang spicy lagik jadik hos,,tapi sarimah ibrahim.geli mat haha~~hadiah kepade pemenang pulak adala sebanyak USD 100 ribu.banyak tuh!!!

so game nie akan stat 24 november 2009,,hallmark canel (kalu tak taw ko tekan 702 haha),,pukol 9.00 malam.okay sume sile tunjuk muke teruje.ngee~~dengar cerite,,tempat game nie berlangsung dekat malaysia,,tapi malangnye mungkin bob dgn jilian bukan instructor nye.so sedeyh2..dowg bes sgt,,sgt bes,,comel sgt,,sgt comel..

okay la.okay la ..
sebenarnye wat entri nie sebab sendiri pon da teruje2 nak tengok cite nie!!

it's all about you




eh3 sudah beberape ari tak bukak intenet disebabkan kemalasan yang terlampaw.sekarang ade satu habit yg mengannoyingkan.masuk tidor pukol 10.30 malam.wahuahiudafs.ape kau ingat kau bayi ke.haha~~

okayh menjelang weeekends,banyak aktiviti yg dirancang.tapi xtaw la terlaksane ke x hehe.nak berenjoy after penat keje.ececeyh penat ke.owh ye.agak seronok keje kat tempat skg.at first can't get along with all people yg agak tue dari aku,tp lepas smggu dowg sungguh rock ehehe..

owh ye.kputusan UPSR dah keluar kan.so congratz2 to spupu ku yg mengambik nye.xkisah la dapat berape pown.nie cume upsr je pown.aku tekejut tgk kat newspaper ade sorg budak melayu nie,kalu tak salah danial name dye,,dapat 7A UPSr tu ..woahhhhh hebat kott

kalu prasan la skrg,dah jadik macam trend kan,,sume orang berlumbe-lumbe nak dapat result perikse yang lagik tggi.ade sampai ape 21 subjek.ape ke gilenye ko.tak kisah la kalu tuh memang minat,,tapi kalu sekadar amik untuk cipte sejarah malaysia ke,,bek patahkan jela niat ko tuh..sebabnye kalu perasan bende tu takdela bagi kesan sgt pown..orang takat dapat 9A straight pown leh g oversea.kenape mau susah payah amik banyak2 kan.

yang pasal budak upsr nie,,aku memang tabik la kat ko dik,,xpenah lagi aku dengar orang dapat 7A.siap amik bahase cine lagi.sebab die belajar kat sekolah cine.hopefully dye boleh manfaatkan result yang dye dapat tuh la.jgnla dapat 7A lepas tu mula lupe diri.eh..

Wednesday, November 18, 2009

mood menjunam ke empty tank~

okayh.meter mood da berubah dari separuh full pegi empty trus.enjin da start goyang2.dalam due hari ni mungkin collapsed sbb enjin da nak meletop.kan bagus kalu ade minyak untuk mood meter.supaye sume org happy slalu.yew2 aku penah dengar mane ade lyfe yg xpernah ade problem kan?.tapi nie dah macam dah jatuh tangge dihempap bulldozer yang dpandu xdek lesen.

erm once again,,news yg menyedihkan.aku frust dgn diri aku.not to point kegagalan diri nie dekat sesiape.thanx to the lecturer who has give me the best mark.kalu x kompem fail kan.cikgu saye rase kelas cikgu la saye paling rajin datang.boleh kire bape kali saye ponteng.kenape kelas yg saye datang brape kali tu lagi elok dari klas cikgu.ooow okayh2 ni namenye takdir.no2..usahe tak cukop.

mungkin xdek rezeki dah sem nie.i know memang sem nie paling banyak main.no effort at all.hanye mase stdy week terpakse pulun macam nak gile.but the result sume macam sampah.but its okayh.jadik pengarajan wat diriku.yeahh.rome was not built in a day ryte? so i have to pandang ke depan..bukan ke blakang eh hehe..xde kejayaan tanpe usahe ryte..okayh cukop sesi menenangkan diri

lepas nie aku nak g makan pil tdor.haha okayh2 mengarut sahaje.saye sebenarnye mahu pecahkan rumah cikgu math.kah3.okay itu lagi mengarut.eh xdapat rumah,, kerete dye pon boleh la kan.hahaha..sudah2~~~


owh okayh..thanx to kawan2 yang bagi semangat.i luv u all la

Monday, November 16, 2009

dye kesayanganku~~

olla.cube teke sape aku sayang.wee.suke tengok dye.comel sgt.dahla slalu wat muke belagak.rase nak ciyum je.kalu aku sedeyh dye pown konon2 la nak wat muke sedih (ececeyh padahal feeling sorang2 je kan )..makan pown nak suap2 je kan.gedix la u syg.haha~~dahla nakal.suke golek2 hilangkan diri ngeh3.tawula dye kecik.tu yang suke men nyorok2 dengan aku.tuh favourite past time kitowg la.xpela syg.janji aku bahagie hidup dengan ko kan.lantak la orang len nak cakap ape pown.aku syg dye.siap mandikan dye lagi.tegedik2 diye elak kalu nak kene mandi.xpe dye memang gedik.  haha~~~ok maap2 nie hanye merapu

sebenarnye die la seekor ( bukan2 ade 3 ekor ) HAMSTER peliharaanku ngeh3..oowh btw aku ade 3 ekor hamster.seekor name dye bamby,2 ekor lagi aku kongsi.name dowg skunk dengan mimi




                             ni skunk.dye paling manje.kadang-kadang tuh ade jugak dye gigit2  manje u haha

actually seronok bele mereke2 nie.rase happy je tgk dye makan.dye golek2 atas wheel.rase nak lempang slow-slow.kalu ade sape2 yang berminat jomla share2 minat dengan hamster nie.cost nak jage hamster xtinggi.cume ape yang perlu ade ,,kerajinan jela.rumah dye kene basuh dalam paling2 cikai pon seminggu sekali..takdela busuk sangat.tapi ade la bau sikit2.

aku nak suggest jela kalu ade sape2 yang berminat nak beli hamster.korang pegi la dekat jalan pasar,pudu.memang murah la harge yang dorg tawarkan.aku baru je pegi minggu lepas.and tengok mmg berbaloi la.rumah hamster 3 tingkat boleyh dibeli pada harge 100 je.and mostly seekor hamster winter white yang kale dye putih la hitam la krim la,,cume 10 rggt je.kalu ko tanye aku.tuh memang paling murah aku jumpe setakat nie and kaler yang paling lawa la.

Saturday, November 14, 2009

2012~


okayh.2012~terbaek.
since sume orang dah tengok cite neyh.so aku pown xmau la dengar je kan orang cite.hehe apelagik.nasib baik la husna xtengok lagi cite nie.so kami berjalan2 melepaskan rindu sambey tengok cite 2012 wee~~ehikz..

ok.sampai pukol 12 tengahri.n cube teke dapat tiket kol bape.1 ptg okayh.sejam beratur untuk beli tiket.memang tervaekk la.sakit pinggang.


err jangan tengok punggung mereke eh.nie betape panjang nye barisan.


berbelit-belit nak berato.sabor jela.and then bile dah sampai dekat kaunter ,,tengok2 sume tiket da abeh.yang ade pown cume seat depan skalik.tuh pown tinggal bape ketul je kan.tapi demi nak tgk citeh neh.lautan api sanggup ku redah wahahaha..





nampak tak.sikit punye banyak cite 2012.tapi sume sold out.hare tol haha~~

bile masuk dalam wyang je.tak macam sakit kepale pulak.mendongak abeh tengok cite tuh.depan kot.macam2 posisi aku dudok
tapi...
bile cite dah stat jew,fuh tros xpedulik da pasal seat depan yg sungguh membuatkan orang rase nak mencarut itu.haha ..(patotnye  bayar 5 rggt jew )

ok.kesimpulanye bagi aku 2012 bukanla satu cerite pasal  end of the world ataupun kiamat.sungguh xsesuai dengan bende yang dye kecoh-kecohkan tuh.ape yang aku perasan selame 2 jam 40 minit tu,cerite nie macam nak tunjuk bagaimane orang2 nie survived dari bencane alam tu.tahla mungkin aku ke yang xdapat mesej yg dorg nak sampaikan pasal end of the world tuh.xtawla.tapi satu je yg aku mmg dapat dari cite ne


hargailah orang2 tersayang sebelum terlambat.

memang sedih jugak tengok part2 dalam cite nie yang tunjuk pasal family2 sume.hee~

even orang cakap duration cite nie terlalu lame.aku cam xsedar ttbe dah abeh da cite dye.mmg terbaek.ramai tepuk tangan bile da abeh cite neh.kire worth it la beratur panjang2.siap terpakse mendongak nak dekat 3 jam sampai lenguh kepale.aitt ttibe rase nak mencarut balik ahaha.




isk2..ade kakak ckp kami kembar.pelik2.

Friday, November 13, 2009

it's just not fair la~~

hari ini,sambil2 keje tuh,aku selak2 paper.then terpandang aku kat satu berite yang agak menarik la jugak.cube teke pasal ape?..hehe nie sebenarnye pasal vcd cetak rompak.okay la.to make it simple and clear.bende2 pasal cetak rompak ni dah lapok la sangat.berite basi2,, ko dah nak temuntah dengar.kalu korang penah dengar baru-baru nie ade cakap.sesiape yang ade even 1 cd pirate akan didende ( if i'm not mistaken la).and today ade keluar kenyataan cakap ade pihak yang bangkang pasal isu nie.yela betol whut.apehal orang lain yang kaut untung jual cd pirate nie,kite pembeli yang kene dende la tahan la.cube pikir eh,,sumpah menipu la kalu korang termasuk aku tak pernah own even 1 pown cd cetak rompak.kalu xde tuh ko memang kaye raye tahap dewa la.sepatutnye bukan kite pembeli yang patut dihukum .pk la logik.kalu kite yang bersusah payah kene keluarkan duit nak bayar dende,,tapi pihak yang seronok2 keluarkan cd tuh goyang kaki je kaut untung.bukan ke dah nampak tak fair nye kat situ.

orang kate kalu kite nak basmi something,,sile la basmi dari akar umbi nye dulu.jangan sampai dah ade bunge2 kat atas baru nak amik tindakan potong bunge2 tuh.sedangkan akar yang kat bawah akan sibuk producekan lebih byk bunge2..ehh ape dah aku mencarut nie.xpela korang paham2 sendiri la yek.aku pelik gak,,org yang jual cd pirate nie belambak2 betimbun2 kat johor.siap ade bukak kedai lagi.pakai kete mercedess woo.kedai tepi jalan.tak taw la pulak kalu pihak2 tertentu tak nampak kedai dye.kenape tak hapuskan kedai2 macam tu dlu.kalu tak de orang jual,,kompem la kite sbgai consumer takkan beli kan.


isk2..lagi satu ape kehalnye,cd ori mahal nak mati.nak dekat rm 20 gak kan.kalu aku beli cd haram tuh dah kompem2 dapat 4 cerite.kualiti nye pown lebeh kurang.dapat tengok lagi awal dari orang len.part censored siap tak buang lagi tuh.see nampak tak kenape kite beli cd2 pirate.buat ape nak bayar lebeh utk bende yang lagi syokk kan.~~~

oowh ni hanye luahan dari orang biase yang xtaw ape2..aku pikir dari sudut aku la kan.saye bukan orang yang blajar undang2~~

Wednesday, November 11, 2009

new experience

olla.what a great day.ececeh great la sgt.bosan aku.yeah.today my first day of working.whut da keje ke hehe.saje nak tambah new experience besides dapat duit kan.tuh yang paling masyuk la.~~..so at first aku ingat keje bodoh2 jela dekat kedai tuh.skali hamek ko.siap ade interview la ape la.yang penting siap ade punch card lagik.OMG saye masik kecil utk ini semua ahah~~bajet anda kanak2 ye.abaikan2 .ye saye datang keje and interview hanye memakai sluar jeans ye.ceyt anda salah etika sosial ni.haha.marah cikgu koko aku.

so basically kejeku senang saje.dunno maybe baru first day.dudok2 and jadik cashier.tapi ade 2 lagi worker yang dah senior.ye saye bekerje di kalangan emak2 ye haha..tak bleh blah.lantak la kan yang penting aku kenyang.keje pon ikut ofis hour.8 to 5 pm.so bayangkan camne aku nak bangun esok pagi eh.dahla kat UTM aku ngn rumet (syaza) memang jarang gle2 datang kelas 8 pagi.kah3..so hopefully i can change to be better person.ececeyh..aminnn..

Tuesday, November 10, 2009

Ape ade deNgan itu FaceBook




ko ade facebook x?ha amcam mesti kite slalu tanye kawan2 bende nie kan.ade ape sebenarnye dgn facebook nie .yang penting kite memang addicted la dengan bende yg bname mukebuku nie kan.hehe.tapi taw x asal usul facebook ni macam ne sebenanye.hehe xtaw la kalu aku je yang ketinggalan.aku cume nak share je sbb mak kate "the more u share the more u know" keh33...


                                                                   

haa sebenarnye before itu mukabuku jadik macam sekarang nie.ni la layout asalnye.ni pada taun 2004.correct me if i'm wrong..tak chantek kan3 haha.


                  Pencipte : Mark Zuckerberg n kawan serumet dye
                  Tarikh : February 2004

                  Kejadian Berlaku di : University Harvard dalam dorm mereke

                  Membership asal : hanye utk budak2 UH saje < asal aku eje cam konon2 UM>
                  Kagum : Facebook dah dibanned di negare cam china, syria n iran.knape                                xtaw.maybe  banyak menggangu prestasi keje n blaja kot
                  Jumlah member terkini : dah mencecah 325 juta.n of kos la akan meningkat lagik kan.

 facebuk memang ade impak yg besar la utk sume org kan.dalam paper sendri ade kluarkan statement yang facebook banyak menyebabkan pelajar2 gagal periksa.wtf kan.aku memang xsokong la 100 peratus.tengok aku xdela addicted mane,tp gagal gak perikse hahaha....kejayaan kite sebenarnye depends kat diri sendiri,kalu ko nak berjaye xkire la ko men la facebook ke myspace ke twitter ke,ko mesti dapat hasil yang setimpal dengan usahe ko.btol x?kalu xbtol ko kene banyak2 la pikir eh haha.

mesti ade gak yang terpikir2 sampai xtido malam kan.cane la facebuk nie nak kaye.padahal kite register pown for free kan.haa.see even kite register free,korg perasan x dekat setiap page facebuk tuh ade iklan2.haa dari situ la datangnye income dowg.kaye doll haha~~banyak tuh iklan yang dye dapat.

and taw x kite,,kalu dikire jumlah gambar yang diupload kat facebuk jauh lagi banyak dari gambar2 yang diupload kat flickr dgn photobucket..

setakat nie tu je ilmu yang ade.so tu jela yang aku leh merepek.erm bile agaknye kite nak ade social network yang dibuat oleh malaysian sendri kan.yela orang kite kan suke support bende luar dr negare.high class gituh ek hahaha~~





                     

Monday, November 9, 2009

The Safari IkaNo

banyak rasenye wishlist tyme cuti2 nieyh:::

boleh tak nak pegi the safari kat ikano tuh
nak tgk pet2 comel
hehe
lately asik berangan nak bele binatang baru.ngeh3.ape ko ingat rumah ko zoo


sape2 tlg bawak ~~blanje skali

tEarDrops On My gUiTar

                   






entri untuk diriku~

 what do u do when u feel hopeless..
when u have nobody to talk to
when u feel that diz is the end of yur lyfe
when u realise that someone who used to understand u,is no longer there for u
when u realise that u actually miss his/her accompany
when u want to have a heart to heart talk to dat someone,but u realised that everything is changed.
i really miss u.....

 damn sad.with all this shitty news.
i want to start all over again.
please..please..please..
ya ALLAH give me the chance
to change all dat have happened
i want to prove to all people that i love
especially deary papa and mama
dat i will make them proud.someday.somehow.

have faith in yurself. fell lyke giving up

Sunday, November 8, 2009

hopeless~~

Malam ini,
ku sendiri,
tak ada yang,
menemani,
seperti malam-malam
yang sudah-sudah,

hati ini,
selalu sepi,xada yang menghiasi,
seperti..
cinta ini.
yang selalu pupus

Tuhan kirimkan la aku

kekasih yang..
baik hati

yang mencintai aku
apa adanya

mawar ini
semakin layu,
xada yang memiliki,
seperti aku ini,
semakin pupus

P/s ::: u know who u are.jgn nyanyi salah lirik lagi.diz one for u

when u feel..


MERDEKA!!ooow MERDEKA
xcukop besar lagik ke?
MERDEKA.MERDEKA.haha seee saye memang gedix.lantak la ko.
at lastt all paperz abes dijawab dengan hancur bancainye semalam
kepada incik2 pensyarah.sile tande paper saye dgn hati yg tenang eh.amek air smyg dlu haha~~

wee semalam after abes sume,,kami ( sasa,salma,aku, teh-tp dye chow awal ) pegi jalan2.yay
ceh3 poyo la.padahal dekat taman u je pown
kami makan pizza!saye ulang pizza..eh2 apehal ko gedik nie .nyum2..

so nie picx smlm.snanye mood blogging harinie da bekurang.ceh3 semalam aku da penat2 tulis post.ttbe tenet rosak.fdjadjagfhdo sgguh.






pejalan kaki terdiri drpd :: salma hua,azfar amira,farahsyaza aj. name ditulis mengikut mukebuku.kalu minat mereke sile search haha


syaza jeles~~
kunun2 due2 tough nak angkat berat~~

poyo tak kalu kat tempat nie pon amek gmbr haha



SHAVER MAVER WAVER~~

ye2 kitowg tgk cite pisau cukur.xrancang pown.ha jgn ade yg nak kate pe kelas tengok cite camnie kat wayang.kalu tengok cite mat salleh ke baru la cun.bweeek blah la.anda jugek org melayu.kalu mate kaler biru xpe gak haha~~tengok dulu baru kutok2 ye.so aku dah tengok.boley la kutok.latar tempat.ececeyh2 ala2 sasterawan x i.sgt la bangang eh.ade ke patot kunun2 tengah laut.p laut xgerak.nmpk gile wey.awan statik nak mati.baru ak taw.selame nie awan kite mmg xpenah begerak eh.hua3..tp xpe2,cite dye besss....sbb ade faqir~~wee..t..ape2hal pun aku sokong malaysian nye cite.ececeyh2 patriotik siot.merdeka nieyh.



see pegi tengok cite melayu.dapat pisau cukut taw.chick lagi tuh (ceh3 schick eh ).kalu tengok cite up ade ko dpt belon ??haha


sempat blikan papa tersayang bende ney~~~cube teke2 ape dye

Saturday, October 31, 2009

fight2

2 more paper to go.no more on9 dah pasney.ceh3 azam je.

MATH KEJUT
TEKNO

wee~~ go2!!owh semalam bes eh.thanx to u =P

Friday, October 30, 2009

u r so cute la budak

bace ye karangan keluarge die ~~



anak sapo la neh

Papadom~

huargh.penat2.baru balik dari bersiar-siar sambil menaiki lamborghini wahaha.okayh2 perasan je eh.padahal naik ape jew.at last!!...berakhirlah 4 paper.walaupon 4.penat okayhh..hish3..
now nak bergumbire yehuuu..final da abeh!!hahaha dah2 ko ade lagik 2 paper killer eh..

owh ye.tadik g tengok papadom~~~~~~.fun!..satu lagik cerite melayu yang patot dibanggekan.wa saspek same lu la uncle afdlin ( cet2 trus panggil uncle ).
papadom~ sebuah cerite yang ringan,tapi menusuk tertusuk ditusuk jiwe hahahah..
cerite pasal tingginye kasih sayang afdlin dekat anak dye miasara ( liyana jasmay)
jalan cerite straight to the point.dtambah dengan pelakon2 yg mmg superb la bebeh..terbaikkkk..

cerite aku cakap,kalu tgk memang gelak2 punye la.da xheran orang kat tepi2.lawak bukan lawak2 spastik la.and then ade satu part dalam muvi ni leh wat kite tertacing la.cet2 penat i sorok2 muke xnak kasik nampak meleleh2 dalam wayang.siap ade bunyik2 hingus lagik eh tyme hujung2 cite nie.haha~~~

so pe lagik,sile la tgk cite nie,aku xdibayar untuk promote.(tp kalu dye bagik duit bes tuh)ahah.1 review yg tulus iklas dari hatiku yg suci murni hua33..

Tuesday, October 27, 2009

bagusnye seorang suami

Irra sedang tenat ditempat tidur menunggu ajal nya yang hampir tiba, ia dipangku oleh suaminya Awie yang sudah berlinang air mata....di tangannya masih berada saputangan untuk menghapus air mata yang berjatuhan....kemudian si Irra berbisik.. "Bang Wiee ku sayang.."(dengan suara yang lemah..).... "Ssshhht....sudahlah Irr jangan terlalu banyak bicara".... "Bangg". (dengan nada kesakitan dan kepiluan...) Irra memaksa untuk berkata-kata... "Aku mau mengatakan sesuatu bangg...aku ingin membuat pengakuan.." .....terus si Awie menyapa .."Tiada apa lagi yang harus kau akui Irr...sudah berehatlah..."(sambil menghapus air matanya Irra)... "tidak...tidakk...tidakk...Yang seharusnya Irr harus beritahu sesuatu pada abang Wie sekarang, biar Irr tenang nanti......bangg aku pernah tidur dengan adik mu,sahabat mu, dan ayahmu..hhhgggh..." ucap Irr dengan nada teresak-esak...... terus si Wie menyambung kata-kata si irr..." suudahlah Irr jangan paksa diri kau berbicara terus,..tidak apa-apa, aku tidak kisah semua itu, aku sudah tahu semuanya itu .....kalau tidak kenapa aku meracuni engkau dengan racun tikus untuk apa..?"

see.begitu telus ye suami hua3

Saturday, October 24, 2009

dah nak dekat~

final dah nak dekat.uuarghh.cuak.asal rase macam tak cukop lagik ilmu.cane 2 neh.huhu.ade 4 test berturut2.isk3 xaci betol.asal fak aku je final beturut-turut2.org len gembire jew.huhu.jumaat arituh pegi jamuan konvo..bes3333..nnt kalu rajin aku upload gambar2 nye.


27/10 : electronic device
28/10 : english
29/10 : pemikiran kreatif n kritis
30/10 : signal and network
-gap seminggu-ceh3 menyusahkan
6/11 : math kejut
7/11 : teknologi elektrik




Wednesday, October 21, 2009

pernah x...

owh ye.yg sebenarnye aku tgh tggu itu muke buku sedang loading.amat lambat ye.haihh2.

pernah x..
korang rase malu xbertempat sebab sesuatu bende nie.maybe bende tuh kekurangan diri .rase rendah diri sebab orang len lagi bagus ataw mungkin perfect dari korang.perasaan malu nie jugak mungkin mendatangkan kesusahan untuk diri ko dan jugak orang-orang sekitar ko tanpa ko sedar sebenarnye.owh ye.

sebenarnye..
sume orang ade kekurgan diri.ye aku jugak.kami bukan superman kan.kami juga bisa punya kekurangan hehe.jadi lebeh elok,kalu bende camni kite same2 share.bukan untuk pendam sorang2.same2 kite betulkan apa yang xbetol tuh.ape gunenye kawan kan!

pernah x..
ko rase ko la manusia paling huduh,busuk,xberapa nak excellent,lampi,slow dsb.sedangkn member2,family2 ko sume kategori ratu2 cantik,otak2 einstein,badan hot2 (pheww),disukai dan digilai ramai haha.pastu mule la kite jelez xtentu arah tgk kelebihan org lain

sebenarnye..
bukan ko sorang je camtu,setiap antare kite mesti pernah ade rase2 tuh.tipulah ko kate xpenah.ye2 melainkan anda rase anda sgt hebat.ape yg perlu kte wat?ko patot bersyukur dengan ape yg ko dapat.kalu ko rase ko xhebat.ko macam loser.ko patot pikir pasal orang2 yang Allah bagi kekurangan dalam hidup dye.cthnye : budak2 yg kurang penglihatan dye.Allah tarik nikmat hidup dye.tp aku sendiri nampak , betape dowg nie xmerungut dengan kekurangan dowg.dowg bersyukur dengan ape yg diberi.dye xmintak lebih dari apa yang diberi.sedih kalu ko sendiri tgk. cekalnye dowg.


pernah x..
tetibe ko rase isolated dari orang lain.ko rase xdiperlukan.ko rase dipergunakan.ko rase kalu ko ade kat situ pown untuk jadi tunggul kayu.ko rase ko xpenting.ko rase orang2 sume x adil dengan ko..

sebenarnye..
kawan.bende2 ni normal.kadang2 orang wat bende nie tanpe dye pown sedar.maap aku juge penah sakitkan hati2 anda.macam aku cakap.kadang2 xde niat pown,kite je feeling sorang2 kan.jadik,nape perlu bebankan pale2 otakmu itu dengan pemikiran negatif ko sendirik.think positif pasal org lain.kan lagik happy kalu kte xpikir bukan2.kan3.

pernah x..
ko terpikir nak bukak business.jadik kaye.tidor atas duit (ceh3 ).tapi apa yang ko jual kat orang xsetimpal dengan harge yg org tuh bayar.

sebenarnye..
dah memang tertulis dari azali lagik.kalu ko bagik lebeh.ko dapat lebeh.jadik ape salahnye.kalu kite da jadik tokei2 kedai ikan ke ayam ke.owhh bukan jadik mak ayam eh.kite jual barangan kite tuh setimpal dengan bayaran yg dye bayar..jangan ko amik keuntungan atas kesusahan org len.mak aku cakap.haram namenye.

pernah x..
ko rase menyesal di kemudian hari?.ko xpernah hargai orang2 kat sekeliling ko.mase dye ade ko buat taik dengan dye.ko kutok dye.ko angkuh.ko xdengar cakap mak ayah ko.ko rase ko paling hebat.ko paling cool.ko independent.kawan.mane ade orang dalam dunie nie boleh hidup sorang2..melainkan ko rase ko paling extreme hebat la.xleh nak describe da.xpe tu hak ko.

sebenarnye..
kawan.tyme orang2 tua kita masih hidup.tyme nie la kite nak berjasa,berbakti kat dowg.jangan nanti,bile yg tinggal cume tanah merah,kte meratap,kte menangis,kte meraung.kte cakap kte xsempat nak tunaikan permintaan dye.mase mereka masih ade,kte lupekan dowg.kte sibuk dengan kawan2 dengan kerja kte.tp nanti bile dowg dah takde baru,baru kte ingat pengorbanan dye.kawan.tyme tuh.sume dah terlambat.jadik.sementara masih ade mase nie.luangkan2 la mase untuk yg tersayang.xkire la ibu ayah,nenek atuk, pakcik makcik,kawan2.bagi dowg taw.that your lyfe would sux without them.

oowh ye.sume yang atas nie aku tulis je.aku xperfect.tidak2.utk peringatan diriku jugak.

Tuesday, October 20, 2009

menjelang final

olla! quick update from me.aku baru je slamat menjejakkan kaki di bumi johor setelah puas berfoye2 di rumah.i miss u la rumah hehee.owhh seronok sgt koz ahad lepas sempat pegi open house rumah syifa!!weee~~miss u bebeh.
walaopon xdapat nak lepak lame2 rumah dye,tp sempat jugakla berborak2. makan2 ngan dye.hehe syifa nanti next cuti kite lepak lame2 kayh!!hehe..eh3 tp xsempat nak amek gambar la.
ohh mai juge wat open house tp dye lak xde kat umah.ceh3.
so this week adalah study weeek!!!oh no.we have to study (ceh3 konon2).so first paper start 27/10 which is e.d.bukan enak dodol bukan juge emak dye yew haha. hoping 4 the best 4 this final exam.hopefully i can do well for this final amiin. gudluck jugak untuk sume yg akan amek final okayh!.majulah study week utk utm :P

dah2 mari la membace kerana ia amalan mulia.bukan membace blog.tp membaca buku ngeh3

Thursday, October 15, 2009

happy mode

wee tomorrow pagi2 mau pek barang
angkat kaki,choww.nak balik rumah

i miss my family so much

Wednesday, October 14, 2009

aS we Go on . we'll reMemBer oll The tymes we Shared Together~~

belek2 laptop.jumpe lak gambar2 lame.
teringat kisah lampau hehe.

first tyme merase kawan2 bawak kete

ni billion.kite sllu bli waffle kan


heart kamu2 org



dah fly da ko kan tikah.paling macho la

miss flunkerz byk3.even name kite flunkerz kte success gak kan.
ye2 mase sekolah je sllu fail.sbb terlalu asik melihat punggung cikgu fizik.hahaa

dunt 4 get.nnt kite reunion eh.bawak anak2 ngn laki kowg ~~

~kau kool la~

rabu- bersamaaan hari koko.tidur selame setengah ari arini.syok2.
harini koko supposely kene wat assigment, but end up,kami dijemput makan untuk open house kat KTF.syokkz okayh.bgn tdor trus melantak.untung taw jadik student utm.u len xbest haha.xdela.
dahla arini ingat nak abeskan pose 6,tapi ttbe terbuke pulak.ni sume salah open house.
ceh3 ade hati nak salahkan org lain.
padahal prot da bunyik2 da.
haih panjang intro anda ye.

nak gitaw nye bende ni je.
td aku pegi la fotostat dekat satu kdai nie.nota2 untuk test besok (see esok test ,harini baru menggelabah carik note )
then.aku cakap kat orang kedai," nnt saye lepas kenyang makan , saye datang balik la sini nak amik note2 tu "
al kisahnye,bile da datang nak amik note2 tuh,ttbe abg kedai tu,xjumpe lak sume note yang dye da fotostat td.
carik punye carik xjumpe2.hangin u.esok nak pikse neh haha.
dye pown bagi la solution soh print balik nota2 tuh.
haihh satu keje lak.dahla tadek intenet kedai dye,takde pendrive nak save nota tuh,xde kenderaan nak patah balik bilik pinjam note org lain.ngeh3 sume pown xdek.
ape yg aku salutenye same abg ini.dye very kool okayh.even aku ngn syaza ( empunye nota asal merangkap rumet) bebel2 dkat dye.dye senyum je,dye follow je kitowg g print ketas, tekedek2 dye carik pendrive.nak dekat sejam lebeh ar proses mencarik dn memprint balik nota2 tuh.
bak kate sasa dye x cengih bukan cengkih okayh.cengih bermaksud tidak marah2.cengkih pula adela sejenis rempah ratus wat masak lauk2.haha okayh sume da blajar pekataan baru.
harge print note baru n harge cc ditanggung.tebal tuh note.kalu xdpt a xtaw la hehe.n most important thing,dye tawla mintak maaf atas kecuaian dye.xdela macam sesetngah tokei yang xpeduli pasal customer dye.
see,untung kan hantar note kat kedai fotostat yg ramai org.bile dye hilangkn ketas kite,dye siap ganti note yang fresh di print lagik.xyah kwa sesen pown :PP..hehe.so encik.lenkali kasik saye fotostat free lagik la eh.

so kesimpulan nye : sile la print note2 perikse di awal2 sem.jgn nak test baru klam kabut pinjam note org ..haha


Tuesday, October 13, 2009

~bloated~




Olla.last sunday ade open house kat rumah nisa.kosmet ku.beramai2 gerak g rumah dy dekat kempas.dugaan kot.tggu bas sumpah i tell u lame haha.perjalanan xnak 3 jam lak.balik slgr pon 4 jam jew.haihh.
tp berbekalkan perot yang lapar, gagahkan jugak la nak sampai rumah dye.
but then,sesampainye kat rumah dye.
kitowg legee,hilang penat ..tgk meje full dengan makanan.
soto,laksa penang ( ke johor tahla ), rojak, puding ,kek , kuih raye , sume la ade ..ehh mane duit raye wahaha.anda ingat anda kecik ke
haha thanx mak nisa.u r the best la aunty.sedap sumenye!!!
kalu aku jadik anak makcik mesti da maken2 membulat
mkan sampai saket2 perot esoknye
yg penting soto mak dye mmg superb.makan betambah2 eh.

so here are some of the pics.
sket jew.since fon aku sgtla rosak.arghh..



di saat awal tggu bus.kami cube berlagak mcm berade kat overc


see2 dah lame tggu bus.aku da tertonggek2 da

fiza jiha eya

afta balik dr rumah nisa,dapat mesej dr combi.dye ckp sile la datang rumah.ade makanan lebeyh since dye pown wat open house arituh.cuak kebebeh gakla nak g uma dye.first tym okeyh.pliz take note eh.aku sgt pengecut.auuw.. But then thanxx to 8 org sekawan yang bersame2 teman aku g rumah dye.hehe thanx2..oowh kami makan lagik nasi lemak ngn laksa.lepas tuh perot da membuncit~~~~
conclusion dye utk perjalanan harituh : happy :P..


muke dikala cepat2 keluarkan kamera fon bile takde org kat situ. amek gmbr sbb first tym dtg uma mak mentua har2

Saturday, October 10, 2009

surat untuk kerajaan

next week JPA kluar..omg mintak2 la dapat.
plis22..tlgla saye org susah hua3..
da mintak banyak kali.tlgla wahai pihak jpa ..
saye ade banyak wish list nie.
bagi la saye duit
saye janji akan berkorban demi bangse dn negara..aauuuuw haha

hik3..amiiiiinnnn

Friday, October 9, 2009

Reckless Driver!!


olla!!yesterday was fun!!
planning nye semalam nak teman teh.then afta abes teman kitowg which are teh,pain,sha salma and me pegi la cs .tgk Surrogate.auuuww..sumpah bes.ceh3 i promote okayh.
kagum dengan jalan cerite yang,well menarik and ade point cite dye.bukanla macam sebarang muvie yang jalan ceritenye hampeh.
sejuk kott dalam wyg tuh.

yg nak dijadikan ceritenye,semalam aku terpikir la balik kenapa la kempen budi bahase budaya kite sebuk digembar gemburkan,padahal rakyat malaysia sendiri pon macam hapew je perangai.
semalam dalam bus,si pemandu bus neh ,sangat la xde manners langsung,
bawak dahla membahayakan owg laen.sebuk dok nak pin pin kete kat depan dye.
bajet bus anda hebat sangat kew.
and the best part was,when ade satu aunty ni dengan anak kecik dye nak turun dari bus,
aunty nie tekan la loceng,nak turun,
so encik pemandu nie dahla turunkan aunty nie sikit nye jauh dari bus stop
dengan gembire je eh dye g menjerit " NAK TURUN CEPATLA SIKIT".
agak2 la weh.sume terkejut.
aku setuju la dengan aunty sebelah aku,if encik bus xsuke dengan kerje menurunkan penumpang
sile la bawak lori ke,helikopter perang ke xpayah nak deal with people.
haihh..
same goes to encik2 bus ekspress ..same je ramai yang ikot kepale sendiri je.