anda kelik saye kelik anda~

Friday, December 31, 2010

harini tahun baru.



 owh ye harini dah 2011.Happy birthday to my ex skulmate.fatema anuar.oh ape rase bile harijadik kau awal taun.okayh.so kalu bace kat belog lain dorg pung pang pegi sambut new year.aku tak pulak..kau tau ape aku wat.semalam cume lepak lepak tepi kolam ikan sambil dgr ceramah agame dari surau sebelah rumah.hwahwahwa.alhamdulliah~ even secare tak kebetulan tapi dapat gak berkat tahun baru hee.

kau tau ape yg bes pasal ceramah tu.enchik ustaz tu cakap.nnt bile bulan september kompem kes buang baby meningkat ningkat.mane idoknye dah malam new year kau pegi tempah bilik wat projek haha.comel ustaz neh.tapi betol pe dye cakap heh.

uih kalau taun2 sebelumnye aku tak penah wat wishlist pe kate taun nie aku try wat lak.mane tawu ade semangat2 baru.

orait bebeh.azam saye taun 2011 mawu kurus .oyeah kurus dalam erti kate sihat okeh.takmau da lemak lemak tepi peha neh haha.takmau da bile jalan rase berat badan.eeh padahal mmg berat pon takpayah nak rase rase dah.tengok pown tawu aha.

orait . jumpe lagi bile aku da kurus.tada

Thursday, December 16, 2010

korea mari!

ohoho seronoknye.tadi melepak2 ngn mimi ngn qila
ape yg bes kali neh..
ye mestila bes sbb qila baru balik from koreaa
owwwhh bes gile.hepi qila dapat gi sane.dala mmg dye suke gile ngn cite2 korea
lepastu dapat buah tangan frm korea.yayy thankyuk qila
qila kasik coklat and cincin.ewahh qila nak pinang aku ke?haha


eh nak tawu ape yg lagi bes
kitorg 3 org nak gi korea.yea qila nak gi wat kali ke 2
so lepasneh nak kumpul duit!.
ceh ini bukan angan angan
memang mawu pegi.


satu hari seringgit yay.
sempat tak?

Saturday, December 11, 2010

yamada ohhh

hey hey hey
sekarang tengah esaited makk tengok cite neh
yamada taro monogatari!
auw sumpah bes
erk taktawla sebab aku bukan layan sangat cite2 korea .tapi kalu jepun aku ske.cite dye pendek sket .takdela lame no aku nak abeskan 


tengok esaited sangat.tengok poster pon jadikla~

sinopsis :
cerite pasal high skul.yamada ni org miskin yang ade 6 orang adik beradik.comel2 taw adik dye.produktif btoi mak yamada neh.ahaha..tapi yamada pegi kat highskul yg kire ade kelass la.anak2 orang kaye.haa tapi dye takpenah lupe diri.dye la yg jage adik2 dye and mak dye.ha nak taw cite lanjut.lets watch bebeh.

erk aku tengok cite neh feeling nanes sorg2.padahal cite comedy
haha
timekasih






Friday, December 10, 2010

tiap tiap taun macam ni

macam biase sekarang org tengah pung pang cite pasal result keluar.taim ni la air mate air hingus air liur nak meleleh bile tengok result yg begitu gempak .boleh tekeluar biji mate tengok.dah tak gune da bang ahaha

taim ni jugakla aku akan berangan sem depan nak usahe kwat lagi.hakpetuiiih la
kalu dah 3 taun macam ne.wa dah tak heran haha.every sem makin teruk.
yang makin cuak , makin lame dah xheran da bape pown rezut nye.

taim ni bile tengok gambar kazenkazenku bergembire ngn isteri2 dorg
cek trus rase nak kawen sekarang jugak
eden stdy dah tak boleh jalan neh haha


ok skrg.sape rase nak kawin jom.
aku nak join makan nasi minyak je
kalu hidang nasi putih siaplee haha~

Wednesday, December 8, 2010

from langkawi with love


kau tawu kan betape cintenye aku kat langkawi.
langkawi la tempat aku kenal hidup.ewah dramatis.zaman skola ai mmg rindu.
langkawi jugakla tempat penambah kolestrol
kau boleh rambang mate nak pilih coklat kat sane.aish sume murah murah
nafsu syaiton memanggil manggil~

nie ha.puan mak baru balik from langkawi.
lepastu bile dye balik aku makhluk paling gembire.
nampak mak bawak balik segodang coklat
hamboi sume memesan coklat.
yg gambo atas neh utk kitorg makan
byk lagi tapi tu utk org lain.

lepastu lepas rase bersalah makan coklat byk sgt.
pagi td lg skali bersemangat waja bukak utube
eh eh bukan nak tengok laura eh.
sebab nak tengok abg tough.
tergodang godang la aku besenam sorang sorang dalam bilik.hahaha
tapi 10 mnit jela.
okeh sok wat lagi ngaa~


nah abg gagah.
kau patot cube haha










Monday, December 6, 2010

kek coklat mammamia

hye hye bye bye.
eh semalam aku macam nak gile tepegun tengok laura in the kitchen kat utube.
sape tak tepegun ohh
dala cun.cun la jugak kan .terer masak lak tuh.hoyeah tgk dye masak kejap je.

lepastu da berangan kalu kawin nanti nak jadik macam laura jugak
tapi nak wat video azfar in the garden muahaha
lupekan aku tak pnah tanam pokok
pokok nangka pown tak knal ngahaha

baiklah .rugi kalu tiap tiap bulan bayar rm50 utk berukband celcom neh tapi tak gunekan internet sepenuhnye
ewah!motif?
make mari kite belaja masak besame azfar in the garden hoyeah

nah hasil terpegun semalam
harini bangun pagi besemangat waja
kek coklat kek coklat kek coklat kek coklat
walaopon tak gosok gigi lagik.hesh



dah jgn risaw.eden sempat gosok gigi sblm buat neh

topping kek ne xbape nak perfek la.heh.saye budak baru belajar .kalu salah tlg buatkan haha
tapi rase sronok jugak.sbb ne first tyme wat sepenuh ati haha.

ai lebiu laura in de kitchen .bukan upik abu dan laura.



Saturday, December 4, 2010

zombie vs plant

harini desktop yang sekian lame tak gune tuh dah sihat balik.mari jerit hoyeah hoyeah
lepastu bleh main zombie vs plant sesuke atie.hoyeah lagi!
haish sape taktaw game ne mmg la.

 
pegi google


comel taw.

 
 
 
 




Friday, December 3, 2010

rangkap satu

rangkap satu:
before balik shah alam sempat meronggeng dgn si gile ini
jalan jalan makan angin
angin dah terbawak kami kat tanjung balau.ke hape tah.tapi ade name balau.

berkat usahe dan kesabaran.
kami tak sesat pown.sebab kami ade gps ngahaha.tengok ade taw fungsi gps haip haip.cepat install.
bile nampak laut teruje.hoyeah hoyeah..sonok woh.


cube carik batu.carik.carik

tanjung balau ni dye lagi bes dari desaru kot.tah sebab desaru mcm bosan je.
kat balau ade batu besor.tapi aku pon tak paham kenape banyak2 bende batu yg kene aku kagum.takpe takpe.untuk yang konon2 nak hamek feel titanic boley dtg sini.pakai baju macam kembang kembang sket baru kau boleh feel angin melambai lambai.ewah.

aksi terkangkang

kami berlibur libur sambey mengenyangkan perot yang kosong.
memang enak.walaopon cume lauk sarapan pagi meranti je.rase hepi sebab boleh makan jauh jauh dari utm.haha.
sungguh kesian.

tunduk haip haip

seterusnye aktibiti berfoye foye kat tepian pantai.
pegi la hamek gambar sane sini.
janji hati ko puas hiks.ye tak?

lepas puas berlibur kitorg pown balikla menuju ke jalan yg benar
ahaaha.hoyeah seronok.seronok.

nie adalah cubaan utk menyambut beday aku awal 5 hari.
begitu advance ye.
time kasih~

taun depan 6 hari lebey awal plak hiks2





20 tahun~

hari ni 3 december 2010.
maka genap aku berumur 20 taun.hye see mude lagik kan.banyak lagi mase utk beronok ronok haha.
owh hari bahgie.
tunggu 5 taun lagi insyaALLAH aku kawin pulak.ewahhh macam macam.

terima kasih buat sume yang wish birthday aku~
terharu haru.baik yg kat facebuk , mesej , kol, depan2..ai lebiu all.
takde hadiah yg lagik bes dari ingatan kawan2 sume.
ecewah padahal kat facebuk memang sah sah ade tulis kan hiks2

banyak yg nak update pasal arini.
next entri pulak~


saye sayang sume~.



Wednesday, December 1, 2010

mintak tolong eh kak

geram eden sebenarnye neh.
eden geram kat mokcik yg kije kat hep.
yola mane eden tak goram.
aku punye la tak balik sebab nak tunggu dye siapkan kije dye.haish.

kisahnye aku kene dapatkan sign enchik kat hep.
sebelum neh bleh je aku trus jumpe enchik2 tu.takpayah la nak jmpe org2 bawah dye.
tapi kalini pelik sket.kene jumpe mokcik2 kat kaunter untuk mintak memo utk dapatkan sign.
eden pown layankan jela..dahtu eden anto la surat tuh atas meje si mokcik ni
da due hari eden ulang alik hep ngn harapan da siap la enchik tu sign
rupenye still ade kat meje si mokcik tu.
dye asik berjanji manis konon konon nak siapkan cepat la.haih

harini eden geram la
eden jumpe mokcik tu
cakap asal tak siapkan lagi memo tu.padahal bende simple je.
yang tak bes tu.dye bebel kate 'eden banyak koje la.nnti la eden siapkan ekau punye memo neh.byk lagi kije lain"

memang ekau banyak kije mokcik.waktu tu ko sibuk berjoyah ngan mokcik mokcik lain.
berjoyah sane sini.haha
lepastu komputer sibuk bukak facebuk
bukak youtube.
haih bizi sgt tuh.

aku ckp.xpe.saye tunggu sampai mokcik siapkan memo saye baru saye balik.
ewah tak sampai 5 minit siap dah.
simple je.

ni yg ai sayang mokcik neh
laenkali waktu kije bukak lagi facebook
bukak utube lagi
myspace xnak main ke?.
baru howt hakahak.


giveaway-selipar-jepun-pink




cumil kan sume plushies nie
dahler handmade plak tuh.
handmade woohh..mmg kagum.yg lagik kagum kisz nie baru je 19 ke 20 taun.
and walaopon dapat result gempak gile babes spm tapi still nak teruskan dalam bidang yg dye minat.which is bidang art.
each plushies nie cume rm20 je!.aku tgk tadi siap boleh tulis name lagik atas dye.hee sweet jew
kalu bli kat kedai kene amek yg custom made je
comel3
so kalau rase nak dapat plushie nie.jomla contest yang selipar jepun nie wat

cumil2.mintak mintak la menang
nak taw syarat dye.sonang je.
lets cekidout bebeh

1.......jadi follower...
2.......leave ur name n blog kat komen post ni=)komen best2 skit=P hikk...hikk..
3.......letakkan 3 gambar kiszydolls kat ats ni di blog anda n terangkan tentang GA ni kat blog anda...
4......Jangan lupe gtau anda sertai kategori yang mane satu di komen yang anda tinggalkan...

alah sonang sonang korang cekidout je beleog si beliau ye

Monday, November 29, 2010

si rambut perang

mase 1.07 pagi
perasaan suke bercampur duke.
baiklah mari kite cerite ape yang suke dulu.yela sunat kene bergembire dulu
weweewewe~
kite mulekan dengan gelak gelak dulu

tadi pegi tengok si rambut perang rapunzel!pegi ngan anak anak gadis  sasamon, diramon, anis ngan ain..aish cerite nie ai bagi 5 star.tak tipu best!.bile duduk tengok ko rase ko pown masuk la dalam cerite tu.lepastu mule la berangan nak ade rambut panjang berlampu lampu macam si rapunzel neh.pastu mule la ko bisik bisik ngn orang sebelah, cakap cite neh suwit lah romantik lah.pastu bile ade part part macam jahat je ko mule rase geram , hentak kaki kat seat depan.naseb bek takde orang kalu tak kompem kene hempuk sekali.pastu yang paling syok mase tgk tu tak perasan pown leher dah teleng mendongak nak tengok skrin.damn betol mbo umall neh.seat aku due baris depan dah.cis sampai sekarang rase leher aneh aneh.


                                                                       gune jari pown boley u



mata ke mata~


cite neh memang seswai lah dari si kecik sampaila si beso.mane taknye.td dalam wayang.ade si kecik neh dye punye gelak mak aihh naik syeikh..terkekek kekek dye.padahal blm lagik sampai part lawak..apekah??tah ape yg dye sonok sgt tah.yang lg bes tuh.lpas si kicik tu da penat agaknye ketawe bapak dye plak sambung.aiya pengsan eden anak beranak neh.haha..

baiklah mari ke part yang tak best.sekarang ngah meniru assigment power.ngan jayenye aku jawab byk sangat salah td ngahahaha.




Sunday, November 28, 2010

merdeka

hoyeah.final dah habes.tapi takde rase gembire.dah takde rase.sume paper takleh buat.mencis mencis.tapi nak gak jerit gedik gedik

MERDEKA!.AUWW

Saturday, November 27, 2010

ini aku

make dengan ini aku nak tulis pasal diri aku.ewah.ini bukan paksaan.kalu tak berminat time kasih.nnti datang lagi utk next entri.hikshiks.masuk dulu tak beli takpe.sume barang 5 ringgit je.ewah da nampak dah cite cite aku? ha yg penting bukan jadik promoter hinode shop la.

sile perkenalkan diri : azfar , acepa, apom , cikpa , epah , owh makcik sejat juge

skunk neh masih menjadik seorang student yg sopan santun , menawan dan menghormati para lecturer nye di Universiti Teknologi Malaysia, Skudai.okeh byk statement  bohong sunat kat situ.  aku tinggal lagik setaun setengah utk grad okeh.ewah apehal tak saba tggu grad neh.sebab ai boleh kawin lepastuh haha.

cis subjek aku hamek elektikal engin.tapi maap jangan cube cube nak tanye aku pasal elektrik.sbb ak cume study utk final sahaje.test pown saye tak kesah.kalu kat blok blackout pown aku cume duduk diam diam sementare tggu tangan tangan lain baiki.i lebiu muah muah 

aku buat belog neh macam da lame je.tapi sekarang baru rase rajin nak godek godek.eceyh ade usahe disitu.. facebuk pulak aku dah cakap babai.babai.babai.sbb da malas nak men fb.tp tengokla kalu byk syaitonsyaiton menggode akan rajin balek.

dahla aku taktaw ape tujuan entri nie.haha
aku adore medina's mummy

                                        ini kawan kawan gile.tah gambar kurun bile ditepek


                            pernah bercite cite nak jadik equatrian.arh lupekan je.nak eje pon tak reti




Friday, November 26, 2010

award yu

heyya.
woho harini dah hari jumaat.semalam tido pagi pagi bute.akibatnye harini bangun tengahari bute.haish sungguh anak dare.cepat cepat pinang ai.haha
perot pon dah bekeroncong lagu ghazal utk rabiah.erk apehal lak ttbe lagu neh paymes 

oww yeah
nie aku dapat award dari sis nadz
sis nadz neh kire super senior aku la.sbb dye pown dulu belajar kat UTM gak.
so muchas muchas for the award hikshiks.suke2.


ewahh.anugerah blogger harapan.jangan main main hokeyh
ape ko hengat artis je ade harapan harapan.
makenye dengan ini
aku nak wat orang lain rase di awangan gak.
so meh meh jemput amek award wahai kawan kawan

cik hunnybunny.ewah name cumil sungguh neh
and also for sisfathiah

mereke mereke nie aku baru kenal.hee~~ so salam perkenalan utk korg.hehe blog korg mmg bes woahh


Thursday, November 25, 2010

contest pecah tabung

heyya.jom join contest yg cambes neh.
ha kontest ape?
meh tengok


ha neh kontest mari menjawab soalan math
hiks2.
contest nie dibuat oleh mama dhiya 
so kite cume kene teke je brapu duit syiling yg ade lam botol kicap cap jalin neh.eh eh bukan.taktaw la neh botol ape.p bukan botol susu wokayh hikshiks

okeh tartaratarat
pikir pikir pikir
aiseh kan dah selalu main bantai bantai dalam exam..so kali neh aku nak bantaii erm erm

rm 98.40~


2)RM 96.20 3)RM 94.80 4)RM 89.60
hoyeah.amacam betol x sis?
boleh teke 10 kali kan~

geligeli

hey.harini dah habes satu lg paper.
so 1 more paper lg.and .yeahh merdeka.
but then cuak kebebeh.sebab paper last tuh paper yg horror.sbb carrymark macam kentut
ade ke patut dapat 1 je markah utk test 1.hamboi pengsan nak jawab final cmneh.
muahahahaha


tapi dalam sebuk sebuk final
aku dah terjebak ngn ahkak geligeli
haha.sape ahkak geligeli
cesh kalu bace belog beliau ko rase nak melucah,telucah,dilucah 24jam.
hiks.sorik kak.tapi belog dye mmg bes.
sile bace sllu kalu ko ade masalah kemurungan hahaha~


hoyeah

Wednesday, November 24, 2010

Selamat Hari Kejadian wahaI CIk Syazamon!

hipships.sekang dah pukol 2 pagi.
make dah due jam cik farahsyaza aj meraikan perasaan gilang gemilang di hari jadian nye~

wahai cik sahabat
ahaha aku wat entri neh khas utk ko =P hiks
maap takde kejutan vogie da vast utk ko sebab kite pown tgh vogie de vast ngan final neh ewah.

syazamon a.k.a ex rumet aku~
aku kompem tak lupe birthday ko
saje xmoh wish lagik hikshiks.
so HAPPY BIRTHDAY YG KE 21.
semoge menjadik anak gadis yg makin cun dari hari ke hari ewah
jadik anak yg yg mantop
jadik student yg vogue de vast
jadik wing mate yg kewl
jadik member yg terbaek di dunie~


cis aku bersame beday gel


wee~ 
mari nyanyi heppi birthday to u
makan ubi kayu
happy birthday to yu
makan ubi kayu 
lalalaaa~~


yay syaza dah tue!.
cepat2 kawin
cepat2 diet hikshiks

nah hadiah


nah cepat try kopek hadiah nie
bukak bukak

wee~
jom ramai ramai nyanyi kat dye


lebiu muah muah

Tuesday, November 23, 2010

jom join hatikuhatigetah giveaway

heip heip uolss 
oyeah oyeah.kepale dah pening pening ayam study control tadi.ade lagi 2 paper.gudluck gudluck to me~
make bg menghiburkan hati lare.ewah ~ ak nak join contest!

contest form hatikuhatigetah


ha senang je nak join contest neh.cume wat camnie je

  1. Wajib jadi FOLLOWER hatikuhatigetah, yang dah jadi follower pon boleh join :-)

  2. Wajib letak Banner nih kat SIDEBAR kamu.
  3. Reka lah SLOGAN sikit.. Hati ku hati....(tak lebih dari 12 patah perkataan) **contohnya : hati ku hati maggi sebab aku suka makan maggi.
  4. Boleh TAG member-member, ramai lagi best kan !!
owaiit..,so here goes my slogan.drumdrumdamdam

hati ku hati cupcake!walaupon kicik, tapi sweet, lovable and cukup menggembirakan =p!


so sape sape yg nak join gak.meh2.lets join


wah kene lak ngan tema belog kan hiks

Monday, November 22, 2010

sape tawu roti kembung!

sape penah dengar pasal roti kembung? haa tak pown name glamer dye roti puri.ha kalu tak knal gak jom tengok kat bawah neh




ape macam anne? ade kenal tak sama ini roti.ayoyoyo

tadi jalan2 kat sis izza punye belog ternampak la resepi roti puri dye neh.aiya teringat zaman zaman mengunyah roti ne.sedap woah.rase dye rangup rangup.lepastu nanti dye kembung semacam je.ha tu pasal name dye roti kembung.sekali pekene ngn sambal wallah mmg terbaek.hehe tapi kalu ko ngap macamtu je pown masyuk la

erk yg lawaknye , mase sem nie la.try la nak wat roti kembung  kat blok aku kat UTM neh.sbb dah kemaruk sangat nak makan.ak pown dok promote la kat mmber2 sedap taw roti neh. lepastu ngn semangat waja . bersilat la nak siapkan roti kembung neh.ewah.gaye ade la macam chef wantuthree.


jangan main main taw.nak wat roti neh kene uli.gune segale kepakaran yg ade.ewah ahaa.gune segale tin sardin,  botol air mineral yang ade kat belok utk uli.maklumle mane ade bende kayu uli tu kat belok neh.nampak x semangat membare bare kat situ.dah nampak da kompem marvellous rase..

erh..tapi hasilnye
bukan roti kembung.
tapi cekodok leper ahaha..
al maklumla mmg sangat chef.
takpe dah kawen nnt belaja masak


begitula pengalaman masak roti kembung mase kat u.ewahh ~

tata tatata

1. apa benda paling penting dalam hidup korang?
-family saye ofkos.leb leb leb


2. benda terakhir yang korang beli guna duit korang?
milo ais cincau + nasi campur 2.50 tengahri td ehe

3. dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
masjid jela haha

kalu nak besanding ala ala kayangan bleh kan aha.


4. adakah korang sedang bercinta sekarang?
bleh je


5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
Jodoh maut tu kat tangan ALLAH.xgitu?ewah haha


6. di manakah korang selalu jumpa kekasih korang?
pegi makan je.

sbb due due gemokk ahaha


7. novel/buku/majalah terakhir dibeli?
buku statistik.sbb esok final statistik ahaha..


8. apakah nama penuh korang?
NUR AZFAR AMIRA BINTI MUZAFAR

9. antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?
mesti la due due..sayang sayang.


10. namakan orang yang betul² korang nak jumpa dalam hidup korang?
xmaw la.sume yg ade sekrang dah okeh


11. adakah korang basuh baju korang sendiri?
dok ehh.rajinye ..aku korek tabung.keluarkan 2 hengget

pastu cmpak dalam mesin wee


12. dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?

Langkawi!! Sumpah rindu gile kat maresmawi!!!

13. pilih salah satu, peluk atau cium?
nak sume ahahahah

14. beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag?
- cik mamai momok dulu dye lagi pendek dari aku!cis apekah.sekarang dah tggi

-dye neh kalu ketawe naik syeikh..menangis nangis
-kawan dari hidung berhingus dulu sampai sekarang sume dah jadik gojes ahaha


15. Lima benda yang paling disayangi dalam hidup anda?
- my family
- mp3 aku!punye la mengidam nak beli neh taw
- binatang2 peliharaanku..dari si kecik hamster sampai si gemok rabbit
- henpon sbb kalau tak mmg pagi pagi tak bangun xde alarm.
- laptop ~ bleh men zombi ngaa


16. lagu yang paling anda suka dan selalu dengar?
negaraku.tapi sekarang hatuh chenta dgn lagu negeri melaka

Melaka negeri bersejarah 
tempah tumpah kasih kita~
lalalalaaa~~


17. bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?
03 12 1990

cepat bagi hadiah~
kat rumah.dengan family terchenta and enchik

18. Lima rakan Blogger yang korang nak tag.
- ain langkawi

-syaza
-enna
-yana
-tiefazatie



math = fun ?

woho
esok paper statistik



aha lebiu la sgt math
tiaptiap sem memang tak pnah la ade jodoh ngn math neh.aiya.



ya ALLAH permudahkan la urusan esok


jawab esok kene pandang kiri kanan

=p

Saturday, November 20, 2010

Dnialicious Choclate Giveaway.yummylicious~

contest datang lagi!
yay kali nie sure air liur meleleh tengok coklat yg yummylicious neh.yay!


hadiah dye mmg terbaik dari ladang.of course la dpt coklat kan.
aku mmg suke kalu bab coklat neh.


1st prize
CHOCOLATE in box of 24pcs(Worth RM30+postage RM10 = RM40)!!

2nd prize
CHOCOLATE in box of 12pcs(Worth RM15+postage RM 10 = RM 25)!!

3rd prize
CHOCOLATE in box of 9pcs(Worth RM10+postage RM 10 = RM 20)!! 

lets join contest nie.sebab ape yg menariknye every contestant akan dapat 10 % diskaun utk 1 kali pembelian  coklet from dnialicious.woah cukup menarik kan =P.boleh la beli utk yg tersyg nnt~

selain coklat, dnialicious ade wat cupcake jugak taw
so utk sape sape yg berminat bleh la request cupcake dari sane
mmg kompem tak rugi.
sbb cumil cumil sume.so ape lagi.jom berjoging ke blog dnialicious!

meh tengok




encik noh hujan



oh yeahh aku bukan nak review cerite mizz nina ngn noh hujan.
sbb ak pown xtaw flow cerite centa dorg.
ade satu bende yg aku tawu ngahaha

tengok neh.



ape macam ade nampak pape yg bes x
tak aku tak suh rambut dye berkutu ke tak.bukan bukan.
enchik neh nampak kacak lak dah potong rambut
err.btol kan.kachak wooh
dulu selebet la.skali tgk gambar yg latest neh.wooah.untung mizz nina~


moge moge enchik neh jadik suami soleh.
eh tapi nak jadik suami aku pown bleh ngaaha

bai mizz nina~





Friday, November 19, 2010

HHD : birthday giveaway yabedabedu

~Morning =P 
First time nak join contest neh since nampak tulis birthday giveaway.sebab dalam hati dah terbayang dapat kek secret recipe sebiji.( apehal pdhal bukan bday aku )

okeh contest from HHD.hazdihomedecor.tak kenal make tak cinte.make kelik la belognye utk lebeyh lanjut.
jangan cinte lebeh lebeh tuan belog dah berpunye~heip heip

okeh sis, as for me takdela nak tempek tempek gambar ape
just a simple wish
happy belated birthday.yg ke 32 tapi takpe bile sebut jadik 23
may ALLAH bless u and yur family.
moge makin cun hari ke hari.
ewah.

bye.jom join ramai2.
jom cepat



cinte si kicik

hye.
sepupu aku yang 10taun tu dah pandai kapel kapel
hamboi.rase nak pelempang je.advanced btol la budak skrg.
dah tu kalau kapel bukan sorang, sampai 5 6 orang la.kjap2 afif, fahmi , afiq.hamboiiii guru besar tak nak ke dik?
lepastu yg lg pelik.yg 18sx pon dorg tau.siap cerite cmni la:
si kicik : "kak ya, nak tau x..kat sekolah org kan ade orang 'main' atas motor.dye kantoi ngn cikgu"
aku      : wadefakkk.zzz

yang lagi comel.hari tu last day skolah.yela kan budak2 dah start skool holiday.yg si kicik nie tunjuk kat aku surat cinte yg dye dapat.ewah siap ade lirik lagu u~rindu la cinte la.lpastu ayat nak sadis sadis macamla korg tak jumpe 10 taun lagi.padahal cuti sekolah 2 bulan je kot.haha comel sgguh rase nak pelempang lajulaju je.

cish pelik btol.dulu ak darjah 5 tudung pon herot berot, rambut dah selebet selebet je
takde nak kapel kapel
yela yg laki pown tak sunat lagik
tamaw aii haha


dont try this at home

dye datang.

selamat hari raye aidiladha utk sume.amacam perut korang dah penuh ngn daging korban?.macam biase asal raye je mesti kumpul sanak saudara.ahai nie mmg part paling best la.pastu yg aku neh tak sedar diri nie.FINAL UTM belum habis lagi tp perut dah tergodang godang hadam makanan tapi otak lembab lembam lagi xgenerate ilmu.damn btol.ade lagi 3 paper.so gudluck to me.terpakse wish sorang sorang.haha.lepastu yg paling xpuas hati.uni lain sume dah habes pekse.ape kes?.cepat gle habes.takpe2.

makenye.tibe tibe aku teringat yg SPM pon nak dekat kan.ahahaha gelak jahat.gudluck la utk anak2 yg amek spm tu.ewaaaah.utk anak anak berjuang la demi agame bangse dn negare.nescaye korg berjaye..cehh ape perasaan bdk2 spm ne eh.dulu tyme aku amek spm.hamboi ingt lagi, tyme tu time raye aidilfitri tak silap aku.sadis wokeh.raye bape hari je.pastu kene balik asrama.padahal da menangis teringat rendang lemang kat rumah tu.pastu macam kene kental la konon.balik asrama kene wat last preparation utk SPM.since dulu aku belajar kat langkawi, so ade la feel feel oversea ahahaha..maap la sekarang tak mmpu nak stdy oberci.

so sekarang ni la hasil usahe 4 taun dulu, aku dh pown tersadai kat UTM nie.ALHAMDULLILAH.kecik kecik dulu cita cita nak jadik saintis.ewah..tapi takpela sekarang ade jgk la kene mengene ngn saintis.padahal dulu nak jadik saintis sbb konon2 coooolll.yela dulu kan sape yg ade ambition aneh aneh dye kire cool.mmg aneh~
so gudluck to those yg amek SPM.
nnt jumpe kat UTM eh muahaha~
maka tlg la wish aku gudluck sekali utk 3 paper lagi neh~

Wednesday, November 10, 2010

neneks moden

aku rase aku ade kelebihan yg org lain takde
heh bukan nak riak,
bukan nak takbur
tapi kadang kadang nak jugak meninggi diri harhar

weh! ak ade kelebihan aneh.
aneh ngat ngat
aku selalu misplace barang barang taw x
stress la.--.> kelebihan tak patot stress kan
kawan2 konvo mesti taw camne horror nye kelebihan aku nie
kejap kejap menggelabah macam nenek spa carik barang2
lepas dah macam nak gile carik .nnt baru la jumpe barang tu
laa rupenye tersadai dalam plastik la.teggal dalam kete la.
hesh dasar makcik makcik


cish menggelabah tak hengat plak tuh carik barang
sampai merenjis renjis la air mate mengaku nenek spa.mengaku byk wat dosa spnjang sem.ececey taim hilang brg baru nak insaf eh
haha memang tak bleh blah.
cian sape jadik kawan aku.~


baiklah keluarnye entri ni sbb ak baru je hilang encik henfon aku
adehai makcik nie
tadi ade.pastu takde.
ape ko hengat chispmore.
heh tak larat dah nak carik.biala.,sat lg aku tak carik ade je terselit kat mane mane tuh

so wahai para jelitawan dermawan dan encik wan ade tips tak nak kasik aku x jadik nenek spa lagi?


ps: sape jumpe sile bitaw aku harhar.nnt aku belanje ais kosong FKE

=P

Tuesday, November 9, 2010

selagi kau ade kudrat

kadang kadang aku ade rase kesian kat orang yg kerje kuat.
ye macam , keje dye susah and pendapatan dye taklah byk mane.
kadang kadang berpeluh peluh aku tengok dye keje
just utk dapat sikit rezeki.

macam semalam,aku rase kesian gile kat pakcik yg jual otak otak kat cahaya--> name kedai makan
ye tak tipu.
pakcik tu berpeluh la nak mengipas otak otak tu.ko hengat senang.susah taw.silap2 xsedap rase dye.
dah la pakcik tu baikk.rase terharu sgt.
eh tahla taktaw kenape kene emo sgt tgk pakcik tu.hehe~

lepastu kesian sbb kadang2 ade antare kite yg lepas makan je otak2  terus blah.
 pastu da balik bilik 'aiseh lupe nak byr otak2 td,takpela esok2 jela'
ha amcm penah kene x?saye penah!!hehe.sori pakcik.

tapi bagusla kan kalu mcm tu.biala kite susah carik duit
dari ade sstgh tu yg suke dtg meje ke meje mintak sikit sumbangan
bukan taknak bagi.
tapi kalu diri tu ade kemampuan ape salahnye usahe la sikit utk carik rezeki yg halal~



tengok pengemis pon mampu beli laptop.harharhahr.---> sini


=p

Monday, November 8, 2010

lipas pown ade hati okeh

hamboi,malas la nak cite panjang
mmg dashboard kete aku jadik tempat korang dating kan
mate ke mata.hati ke hati.


aku sebagai pencegah maksiat dah jalankan tugas
seekor dah kene baling kat giant
yg seekor lagi ade dalam kete lagi tu.




credit to : syaza

orang tak mengandung pon boleh mengidam

langkah pertame : abaikan tajuk yang merapik
langkah kedua : kene senyum dulu baru bace sebab aku nak cite bende hepi =p
langkah ketige : kalu tak hepi pon ko kene wat wat hepi.heip heip.

dah lame mengidam dye
 byk setan bisik bisik manje kat telinge suh aku beli
ahh lantak takde duit pown takpe
janji nafsu menang
har har.ko jgn ikut

Maka lepas habis first paper final tadi
aku dengan jayenye menghadiahkan diri sendiri dgn  sony mp3!
takpe walaopon bli sndrik ttp gembire haha
tengok.kecoh macam da dapat 4 flat je kan
tapi takpe ak yakin ak dapat 4.wakakakaka

mule mule dapat pegang macam nak menangis laju laju ko taw.xtipu
rase macam tengah pegang awal ashaari kat tangan.unbelievable haha

time kasih kepade laki kesygn
walaupun tak menyumbang pape ke arah melunaskan proses pengidaman aku.eh eh apekah?
tapi trimas la eh sbb  godek godek kan mp3 nie utk aku.
haih ak nie kecoh je.tadi elok elok dah beli.dye xleh detect lak kat laptop
maka setelah digodek godek oleh enchik,tadaaa
dah boleh gune wee.

cepat cepat tadi dah janji nak hepi same same.

cepat senyum 
=p =p =p.

maka proses mengidam dah tamat.saye rase lege.rase macam baru bersalin 7 org anak.
ape ko merapik ne 

bai.nak pegi dengar lagu.haha 

Sunday, November 7, 2010

sape kate saye tak rindu.

tadi kan
selongkar selongkar file lame
eh eh ttbe nampak lak gamba gamba si kesygn kan
ececey kesygn aku kacak wokeh
dala gentleman, manje
dye mmg sweet gile

kitorg kenal dah setaun lebeh la.So mmg hati budi masing masing dah kenal dalam dalam la.
lu ckp je dye suke makan ape mmg aku tawu punye hiks3
dye ney lain dr lain
kalu yg lain, asal nak masuk rumah aku je segan silu
ape ko hengat mak ayah ak monster ke.
xpaya malu malu la der.
janji jgn buang yang tak sepatutnye merate rate dahle
=p

sejak kitorg bersame ne,dy makin manje la
makan pown nak bersuap
alahai sure yg lain jeles.
xpe i syg semue~
dye kalu aku belanje makan ape pown xkesah.dye bedal jela.baru la sehati sejiwe kan.
tp dye vegetarian okeh.
sng la nnt aku masakkan sayur sayur je hiks.

mmg senang nak jage kesygn nie
yg paling sweet bile dye ajak tido same same
alahai mengade ngade
mule mule dye xnak
tapi bile ak plok je kompem lena
hesh rase nak cubit cubit pipi dye~



                                     kan dah kate dye mmg ngade ngade.sikit sikit nak tangkap lentok


kadang2 bile aku xbelanje makan pown dye xde segan silu sondol makanan.

                                                                         comel2


tengok makanan faveret dye.





                                                              ha dont try this at home~milo n oscar.


nie kesygn num 1.tapi dah jadik arwah.baru je dye meninggal.sedih~


sobss rindunye kat sume sume rabbit aku~

DupDapDupDap

fush perut kenyang.
baru lepas melantak nasi kat k9
pegi sorang sorang je.pastu bungkus.wohoo sedap gak wat cmtu.

=p

eh awk awak.kamu .
esok dah start first paper final exam
Electronic Circuit 3
wish me luck ye~

Ya Allah nape la rase susah sgt nak belaja neh
cuak mmg ade tp nak pahamkan btul2 e3 nie punye la payah.

aiyaa
semalam makan nasi lemak taman u
woott sedap oow..
nak lagi la rini!


gemok


Friday, November 5, 2010

sweaty


memandangkan azpa dah lame tak mengeluarkan peluh peluh jantan.ecewah
harini bersamaan satu deepavali.aku menggadaikan sume lemak lemak dalam badan n main badminton!yay.haha kecoh btul cik nie men badminton pown  nk tulis.

Program: Piala Tommy ( khas utk si aweks saje)
masa: 5.30 petang 
Peserta : Keluarge aneh.beregu u'll main.

Keluarge aneh bak kate cik Sasamon terdiri daripade anis= bapaknye ain= maknye azpa= anaknye
sasamon = jiranye

hesh bes jugak lepas penat pikir main.dulu kecik kecik teringin nak jadik atlet
.ye atlet yang macho macho bile peluh2 pown perempuan still nak suwit suwit lagi.
eh tapi pikir balik macam xlogik pulak.
dala aku nie comel sgt kan
=P

.jangan tanye la pasal stamina.kompem la takdek kan.tapi kalu suruh aku wat kuak lentang ke kuak rama rama ke kompem la aku juare kot.tp atas katil la hee~

eh tapi nak bitaw jugak.dulu mase tadika penah taw dapat banyak piale haha.besukan taw.haa sukaneka jela.tapi rase bangge woohh..sampai sekarang simpan lagik piala tu.heip silap.piala piala.banyak wooh harhar.

yela tu je yang ade kan.bile lagik nak tunjuk kat anak cucu haha`
kesian cucu dapat nenek x sporty`


korg macam mane.ade rase badan hot macam nicol ann david x.suke gilee ngn cewek ituh.


=))

Thursday, November 4, 2010

happy Deepavali

dah pukol 12.
waktu golek golek study e3 tibe2 dengar bunyi pum pam pum pam.
oow bunge api rupenye.

lupe plak dah Deepavali harini
so for those yg celbrate deepavali..happy happy~.
jangan lupe final menunggu.
main bunge api jgn lupe rakan seperjuangan kat sini yang dah mengantuk ngantuk mengadap buku ni.

tibe2 rindu!
mase kicik kicik dulu.ecewah sekarang pown kicik okeh
pagi pagi deepavali mesti melawat jiran2.ewah pagi raye kate kan
jiran2 aku 3 deret india je
haih layankan ajek.kite kan 1 Malaysia kih3

sronok taw.masuk masuk je dapat makan sedap sedap
nasib bek neighbour aku jenis prihatin sikit.
so tak brape nak ragu ragu la makan kat rumah dorg
bes bes bes
capati muruku.haish macam2 la

the best part bile dapat duit raya!
yay so 4 rumah dapat 4 angpaw!

okeh sekarang rindu lak nak balik rumah 
nak beraye umah jiran tetangge esok 
hiks3


Wednesday, November 3, 2010

rabu~

harini rabu.semalam selase.luse khamis.
kau dah gile

semalam nampak tak berazam nak g library
tp skrg nampak tak ak tersadai kat bilik lagi.
xpela esok la pegi haha~

dah penat stdy.aiceceh padahal bace sikit je
nak pegi tgk lelaki kesygn berlakon nie

saye dapat gudnews!!
kawan kawan baik dulu kini dn slamenye dapat praktikal kat JOHOR!
yes akhirnye korg keluar gak dari selangor eh.
so next sem saye ditemani mamai ngn syifa.so sweet mereke susah2 pilih johor sbb nak temankan saye kat sini.
hak petuwih.padahal dorg mmg sedih dpt kat sini haha.

next sem welcome to johor bebeh.korg leh g 'danga bay' yg 'bes' tu haha~