anda kelik saye kelik anda~

Saturday, July 31, 2010

Favourite Blog

Salam pagi ahad sume~.macam mane weekend korg.hihi mesti ade yg sibuk jalan2 kan.
heh cite pasal jalan-jalan.teringin pulak nak pegi swimming2 kat mane2.hehe eh aku tak reti pown swimmg.cume kalu takat berendam tu bes jugak kan..kalu sape sape nak pegi roger la yek hikshiks.

eh dah lari topik.
sebenarnye blog nie dah lame dah aku wat.err lame ke.dalam taun lepas jugak kot.ke 2 taun lepas.eh eh dah tak ingat.tapi kirenye dulu macam chipsmore.jap ade jap takde.ehh tapi sekarang memang dah ade.memandangkan internet kat blok aku pown laju.make tangan pown maken laju la on9 hihi.

sebab utame aku wat belog pown sebab seronok tengok blog orang lain.dulu kirenye aku nie silent reader je la.ye masuk belog hari hari tapi tak penah leave any comment or jejak pown.ha meh nak bitaw punce punce awal aku terjebak ngn belog nie.ade 3 belog yg jadik love at the first sight aku hihi.


orang yg first wat aku kenal ape tu belog.
klik sini nak usya   


khai nie memang aku kagum. full time blogger yg berjaye.ye ramai kritik dye.tapi tah.ape salah dye ye tak..ape yg dye blogkan sume ade isi.aku follow dari dulu sampai sekarang.maap khai dulu aku silent reader je.hihi.bende yg aku ingt dari belog nie,dye sllu cakap kalu nak berjaye tu bukan mudah.takde org berjaye dalah mase sehari due..usahe usahe n usahe smpai berjaye ~.kalu rase korg nak tips tips pasal blogging.jemputlah pegi rumah khai.eh bukan rumah tempat tinggal eh hee~


haa yg nie pown sure sume penah terjejak kat belog dye.aku kenal dari seorg senior.pas bace aish memang tersangkut.kalau khai belog pasal info.kak nurul nie blog pasal personal lyfe dye.mmg interesting.her love story,her newborn baby , nur medina.ade orang cakap kalu kte belog pasal personal life orang lain malas nak bace kan.tapi tu salah.jenguk dulu blog nie .mesti rase nak singgah lagik.



yg nie pown sure sume kenal.model yg memang.fuhh cukup sume.hot ,pandai, mmg hebat la dye nie.yeah another personal blog yg mmg heppy je bace..mude setaun dari aku rasenye.i adore u hamis jalikha~



nie sume 3 blog pertame yg wat i jatuh chenta.hehe sebenarnye banyak lagi yg best.so ape favourite blog korg?

i love u

hye sume.banyak nak cite kat blog.tapi later la.
nak sedih boleh tak.
hesh..i'm craving for baskin robbin.yela harini 31 kan.so harge murah la sket.
but then nak ke jusco tebrau tuh wallaweh sumpah la malas.sikit nye jauh.
kan dah rindu rumah.salahkan aiskrim yg menjilat jari nie.
kalu kat rumah dekat je gerak da boleh makan askem sedap nehh.
 
anyone taw mane BR paling dekat ngn utm skudai hiks.
kalu ade delivery lagi bagus~
 
 huu sedih.mari tgk gambar jela.takde rezeki.




nape sume bende yg gemok3 mesti sedap.hesh.


tgk tu..menangess tgk.sedapp


takpela.demi slogan 1 malaysia.aku dpt makan yg nie pown jadik la


yela.end up aku makan nie pown boleh.sape kate tak sedap.meh cepuk laju laju,hamboi biase eh.kecik3 makan nie hari2.besa besa mengade nak yg mahal mahal.
takpe yg nie tak payah tggu 31hb sbb hari2 boleh beli..


aiskrim malaysia 20 sen.i love u
 
 

Thursday, July 29, 2010

cheese tart menggode tergode digode

sape penah rase macam bile makan cair kat mulut.
bile makan sekali rase nak telan telan banyak kali.
heh selain tempoyak ngn sambal belacan.bende nie pown boleh menggugat nafsu diet korang.
heh i tak tipu eh.

haa nak taw ape dye.meh3 aku tunjuk.maap ye saye bukan pemilik dslr.saye kamera huduh3 je.




dont judge a tart by its picture taw .ececeh

sebenarnye.aku order cheese tart nie semalam dari kawan dekat sini jugak.saje saje je nak try la rase kan.dah lame jugak tak makan cheese tart nie.teringat pulak pegi kelas baking dengan syifa.kite belaja wat nie kan syifa hee~ lepastu tadi baru sampai.yayy sedap sgtttt..sedap.sedap.sedap..even kecik je.tp mmg rase berbaloi-baloi.sebab sekali makan boleh muat satu mulut hihihi

thanxx ye adi utk cheesetart yg sgt sodap nie.tak tipu.aku bukan promote sbb dye kawan ye.tp sbb mmg sedap.owwh okay wat sape sape yg ade kat UTM nie.yg nak order cheesetart and macam macam lagik jenis kek lapis.bolehla bitaw aku ye.nnt aku sampaikan kat dye.harge cume RM 35 .lpastu dalam dye ade 50 biji.ha dah dapat tu lantak la kalu nak melantak sorang2 ke.share share ke.buat hadiah ke.sume boleyyy..tp lepastu kene la exercise sikit kan.hehe.

aku beli 1 utk wat hadiah.and satu lagi share 5 orang ngn kawan-kawan seblok neh.hehe sorg dapat 10 bijik.nnt tak gadoh gadoh kan hihih~


sodappp.mmg kene try taw.

Sekadar Cerite

hai hai.woah minggu nie memang penat sangat.rase macam nak tdo lame lame.takmo abeskan minggu nieh.haha.nie baru balik dari lab instrument.

things to do esok :
pagi kuiz E3
petang pre lab Mikro-p
Malam meetg konvo.heh bile boley dating cmnie


penah dengar cerite orang mati kene bunuh sebab buat bende baik tak?
kesian kan.bile orang cube nak buat bende baik. balasan dye dibunuh pulak.hmmm ape nak jadikla sekarang nie.yg lagi sedih keadaan dye meninggal tu sayu je dengar.
aku rase dah takde tempat yg selamat dah sekarang. 
 tapi harap kes kes macam nie taklah halang kite dari nak teruskan bende baik ye tak?.
yang tau pasal cite nie.same same la kte sedekahkan al fatihah kat arwah.eh aku pown tak sure dye islam or not.tp takpela.


eh gambar takde kene ngene ngn crite atas.nie gambar mase kat desaru.team building.mmg terbaekkk.

Wednesday, July 28, 2010

Muslim.

Salam semua.esok test mikro-p.sambil3 tu on9 jugak neh.hehe menyempat je.
tadi bukak facebuk.and aku ditag leha.macam menarek.
tajuk dye Because he is A Muslim. mmg menarek.
renung-renungkan kejap bende nie.amik mase 5 minit utk bende yang baik.ape salahnye kan?.
mmg betol ape yg dye cube sampaikan.ape yg aku pelik.kadang-kadang kaum seislam kite sendiri yang buat macam tu.jangan sebab nak pentingkan kemodenan kite lupe asal usul kite.


so meh tekan bawah nie ye.meh same same kite tengok.kite renungkan kejap.lepastu nak sambung blogwalking pown boleh hehe




"Ya Allah jauhkan kami dari kekufuran"





Monday, July 26, 2010

short

selamat malam.ye suda pagi nampaknye.nampaknye taun 3 memang menyusahkan.pre lab begitu berlambak.
saye mule rindu.ye rindu.taw tak.
bukan rindu kat awak.bukan bukan.
rindu kat si gemok.
si gemok yg mmg penghibur hati.suke tengok dye tekedek kedek lari.
nnt gambar dye diupload.skrg mud malas.
kalu tgk mesti rase nak picit.picit.picit si gemok.


kawan.kadang kadang kite tengok dunie macam tak fair.
kadang kadang kite suke kritik orang.
eh bukan.selalu kite kritik orang.
kadang kadang kite rase seronok jadik dye.hidup dye senang.
kadang kadang kite rase kite je bagus.wakluu..
kadang-kadang kite rase kite je betol.
kadang-kadang kite macam lupe kite ade kawan sebaik dye.
kadang-kadang bile senang, kite lupe kawan sebaik dye.
kite tinggalkan dye.tapi bile susah..muncul balik muke tu.carik kawan yg penah tinggalkan dulu.
kadang kadang dah jadik kandang kandang.
bersyukur dgn ape yg kau ade.time kasih kawan~

selamat malam.tidurlah sayangku~!
ini bukan entri emo emo ye haha.ini entri mengarut d malam hari

Friday, July 23, 2010

akhirnye

At last. 
blog dah semakin sihat hiks3.tula gatal gatal sangat tekan
maka aku gune je template skema ni.nnt bile rajin godek2 la ye.
time kasih yanak haha.


harini baru balik dari kota raye.jalan sambil carik kedai baju.erk bukan shopping ehk.
owwhh baru taw ade kedai makan kat hutan bandar yg memang bes.
lupe nak tanye kedai ape.
tapi berbaloi baloi la since chicken chop and fish n chip cume 5 ringgit je.
mane nak dapat kan.
kedai dye macam rileks3 je.pokok kat tepi tepi tuh.
mmg bes la.sape taw name kedai sile bitaw ye hehe.

Thursday, July 22, 2010

malam ini.

let gone be by gone.
fine encik blog.saye tersalah tekan.gatal gatal nak tuka belog skin.padahal tak penah buat.tgk sume cbox dah hilang.and now i cant remember my username.dem betol
ya malam nie penat sgt.pegi buat ic harini.a lot of things happened.~


yeah dont u ever try to blame other peeps.


malam ni dah penat.heh mane nak carik nuff saye balik.dem dem betol.tolong.sape yg terer.

Tuesday, July 20, 2010

sape kate.

Dulu kecik kecik selalu pasang cite-cite besar.Dulu kecik kecik mase kat sekolah kagum dengan sume orang.Kenape sume pandai-pandai.Dulu aku asrama, so macam berlambak-lambak la si bijak pandai dalam sekolak.aku yg macam tak bape nak bijak pandai nie eh bukan tak bijak, si malas and suke ponteng prep melepak dalam bilik nie mmg la ketinggalan sgt kan.Mase form 4 hidup macam dunie kau punye.ade si 13 org anak gadis yg memang happening.i lebiu FLUNKERZ.suke wat masalah heh carik masalah.cish mmg rindu la kene mara dengan para-para felo.para para LDP.Dulu setakat fail mmg gembire je.sebab si 13 org nie pown mesti markah nak dekat2 fail jugak.dulu kalu add math lagi gembire.sebab ade si mak blur yg memang tah apesal rajin sgt wat math.jadik keje aku cume salin je buku dye.ye sbb tu sampai sekarang math hancur hiks

tapi bile masuk form 5, si 13 org dah kene pecah pecah tak boleh duduk satu kelas da.sedihh..sebab nanti mase kelas fizik tak boleh nak tgk cikgu punye body.

Sunday, July 18, 2010

first lab

hye.heppy monday wat sume~.eh eh eh harini rase happy~.
since dah genap semnggu aku wat nuffnang, td pegi la cek earning.alhamdulillah.adela sikit kan.even takdela banyak mane.tp lepas la nak beli jajan kan.
trus rase bersemangat nak berblogging~.

time kasih kat sume yg kelik iklan aku.aku pasni pown nak maken rajin blogwalking. wee~

ok tamat suda cite nuffnang

harini jugak first day aku masuk 3rd year lab.owh ye aku student electrical engineering.erk mcm skema je haha.
dahla lab pagi-pagi harini.mmg menggelabah la nak bangun pagi.selalunye aku la yg paling last bangun dlm aras nie.sian kat cik cik yg dok ketuk ketuk pintu aku pagi2 bute hiks3.TAPI..wee harini berjaye bgn awal.semangat lab berkobar-kobar.akibatnye.group kitorg la yg paling first sampai kat lab.perlu la berbangge kan hiks3.sllu paling last la masuk kelas.

so basic electronic punye lab.fuhhh bedebar.excited mak nyah u..first day lab dah ade sejarah hitam.haha board kitorg siap terbakar okeh..burn baby burn..masak sate la dalam lab tu..tersalah pasang resistance, maka terkorban lah seorang zener diode dan seorg diode.maka kedua-dua jenazah dikebumikan dalam sebuah kotak putih.maka encik lab agak terkejut dan hingin marah.tp takpe naseb baik mud dye macam tak swing-swing lagi.maka kami bakal ditolak markah lab his3..


moge next lab takde yg terbunuh lagik..macam mane lab korg?..

Saturday, July 17, 2010

care jawab phone ye.

penah rase borink tak angkat tepon hari2.
cakap bende yg same je.eh tapi kalu ko kategori yg suke sgt cakap tepon 24 jam pastu takde sense of humour.sile jgn bace entri ni.sbb ini punya entli ha entli main2 di mlm ari bile aku takde keje pegi melepak kat cict maen intenet padahal kat bilik da ade brukband.fuhh penat.satu nafas je.aku jumpe pasal nie kat mane tah.tp mmg da tergolek2 gelak.meh3


1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2. Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

6. Soalan: haloo timah, buat ape tu?
Jawapan: kan ke saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..
nie mcm sllu je kan

7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan
perkhidmatannye... time kacih.

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9. Soalan: halloo......
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le
tu.

12. Soalan: assalammualaikum...
Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite
wajib jawab)


sape try betol-betol nie mmg insyALLAH la.tak lame pastu mmg dapat pelempang laju-laju.uish bes jgk hiks2..

Friday, July 16, 2010

contest shasha

penah rase nak menang duit dengan gembire tak.
dapat 50 nie.saje je cube-cube.untung-untung kalu dapat mmg heppy meter lompat-lompat nek paras merbahaya .nie kire first contest yg aku join la.since nie paling senang.

sape yg rase diri dye dari dulu mmg kalu masuk lucky draw tak penah la tak menang.
dari sekecik2 hadiah sampai la sebeso2 pinggan mangkok ko penah menang.make aku nasihatkan.undurlah diri.eh.eh bukan macam tu.bagi la saye can nak menang pulak.hiks3..

contest dari cik shasha~.
camne nak join.ha senang je.macam nie.

mule mule.tepek gambar nie.sabar mate jgn berpinar tgk duit.tak habis buat lagi da berangan dapat duit.hepp biase neh.


1) jadik follower shashabee
2)sile copy gambar yg menggiurkan nie kat sidebar belog anda bersame link cik shahsa
3) tag 2 org kawan.ehpp jgn lupe.tepek skali gambar berduit nie dalam post anda.
4) kalu da siap.sile roger2 cik shasha ye.

maka dengan ini.saye dgn rasminye mengetag.

ahli blokku



sekian.time kasih.shahsa nak duit tu.nak belanje masuk u wee~


Thursday, July 15, 2010

vending machine pisang.

penah makan pisang tak.kalu tak penah mmg tipu.paling-paling pown mst ko penah makan goreng pisang, banana split , cekodok pisang , aiskrim pisang dah2.byk dah tu.
tapi penah ko nampak mesin pisang?.pisang yg ko wat makan tu dalam mesin tergantung2 hehe.mesti comel.


haa tgk nie.kalu tak caye.nie la vending machine pisang.ade kat jepun je.
cube ko bayang kalu mesin nie tarok kat kl sentral agak2 laku tak.muahah.
eish jepun nie mmg sume bende pown dye nak try.bgus2.
 
 
mungkin malaysia kene wat tempoyak kat dalam mesin plak.sebelah tu tarok sambal belacan dgn ikan kering.baru 1 malaysia.ye tak ehik3.


can u smell what the rock is cooking?
its TEMPOYAK..
bak kate cik ain

Wednesday, July 14, 2010

tips suke suke

holla.lame jugak tak update belog neh.da masuk sem ne macam sibuk2 jugak.ececeyh byk la ko punye sibuk.sibuk berjalan yela.
since petang td kelas sampai pukol 10 je.ak , sasa , sha and cikmon pegik la umall .nak tgk wayang 5 rggt nye pasal.haa ko jgn tak taw kalu kat umall.hari rabu memang wayang dye 5 rggt je.tp utk cite lame la.jgnla ko berangan cite baru kluar smggu nak bayar murah2.byk cantik ececech.

so td tgk cerite 9 temple eh.yela kot.crite hantu thai.okey mari2 kite kongsi tips suke suki di pagi hari.tips tips utk tengok cite seram


1.lagi sonok kalu ko pegi ngn kaum sejenis .jap lagi kalu pegi ngn kaum bukan sejenis.tak feel.lu nak jerit-jerit pown lu takde geng~

2.eish kalu anda lelaki.lepastu dah taw jenis suke terkejut2 tgk cite horror.jgnla masuk ngn makwe ko.ala muke da macho tibe2 jerit pelok awek.aisehh.ehehe.sllu je nmpk jadik nieh

3.pastikan org sebelah ko penakut jugak.nnt kalu part cuak boleh same2 ttup muke gune beg .takpon gune tangan .padahal ko angkat lagi jari nak tgk ape jadik kan kan.

4. make sure masuk wyg bawak beg paling besa ko penah ade.kalu ade beg tarik cm AF tu .haa lagi bagus.boleh share2.sharing is caring.

5.jgn beli popcorn giant harge 1.30 tu.takbes.beli la yg ade kotak besa.boleh ttp muke bile hantu tu mcm btol2 kluar kat depan skrin.

6.tips plg penting.dahla kalu ko cuak sgt.xyah tgk cite antu.bek tgk cite romantis.ala-ala lagenda budak setan.romantis la sgt?



Sunday, July 11, 2010

best local food~

hye.hye.harini dah tak frust dah dgn world cup semalam hehe.takpe takpe.bola tu bulat ecececeh
since aku belajar kat johor, nak cerite sikit ape yg special kat sini.
makanan nie kalau kat area skudai nie mmg faymes la.
boleh cakap dlm smggu tu at least kene ade sekali la makan makanan nie.
fuhhh dye punye sedap.mmg xyah cakap la.
dye ala ala makanan jawa.

haa cube teke pe yg special nye kat sini.mesti ramai da taw kot.
anugerah best local food.tadaaa~

tada nasi ayam penyet~
gmbr kredit to encik google.

nie la dye makanan yg mmg jadik feveret aku kat sini.simple but nice haha.
nasi putih + ayam yg dipenyekkan + sambal belacan.fuh fuh fuh tengok nie.tulis pown da meleleh.
pe yg besnye sllu pada sambal belacan dye la.makin pedas bende tu maken sedap la.maken menggelabah la ko ke toilet pagi pagi bute nnt~

maybe ayam penyet nie kat tempat lain ade jgk kan.tp kalu kat area skudai nie mmg bederet la kedai nyet2 nie.mostly harge satu pinggan cume RM 4.50 je.
haa kan da cakap simple but nice.murah pulak tu.balik perot terboyot2 kenyang.hesh anak dara wahahaha.

pd yg blom try.meh3 try la nasi nie kat kdai2 berhampiran korg~

sedih.

ketike tulis.hati remuk mcm tin kene penyek2.ko taw lagi terook dr ayam penyek yg sedap kat skudai neh.
heshh.terduduk diam2
bye bye belanda.
anda kalah tapi ttap dihati..
 
 
sedih.ok duduk diam2.benci.benci.benci..nak jadik elmo skrg haha.
ehh aku baru wat nuffnang.eheh rajin2 la kelik eh.lepastu tggal jejak.nnt aku kelik balik.kesian la aku xde scholarship.sob3 hehe

seorang saye.

hey hey u u.
fuh sekarang dengan secare rasminya mengumumkan azfar kini sudah berada di utm sanjungan bangse.ehiks.
yeah.taun nie dapat bilik single.uu first tyme dapat.taktaw la.stelah eksperimen sehari kat sini macam bes la.
since bilik aku macam keliling tu sunyi2.macam bes jugakla.
bile hujan rase macam kat overc.okey perasan.ko boleh berangan je.

tapi ape yg xbesnye.eishh dala balik hari sabtu.lepastu stor tak bleh2 bukak lagi.
heh kesian la kat saye wahai pakcik.
saye tak de barang keperluan pakcik
dala ic saye hilang 2 bulan.bagi la saye carik kat dalam stor tu.kot2 ade.hiks3.
tengok nnt hari isnin saye pegi kelas pakai baju comot2 je.pakcik tak kesian ke.ehh tak saye tawu sy memang comot.tp nie comot macam keen ulang baju yg same 3 hari.eish3 sob3.

yg ikhlas.
saye yg bengang

owh semalam jugak sempat pegi "open gym" dgn syaza.howoeee.bersenam la sgt kan.
ehh tasik utm cantek taw.ko ade ke?hahah.tak tak bukan berlagak.saje nak heppykan hati.padahal sedih kene balik johor dah hehe~~


 hindustan

tapi takpe.mane boleh marah lame2.sebab malam nie final world cup!.owhh encik belande.aku penyokong setia kau.tak kisah tak menang.aku benci kau paul.apesal ko asik predict spain je menang.tawla spain bagi ko makanan yg sedap2.ko tak sedar ke dorg rasuah ko je tuh! syirik taw percaye kat kaw hahah..owhh nie mmg betol ayat jeles

nah sile ngorat sasa


Wednesday, July 7, 2010

kene laju-laju

entri laju-laju

  • kecewe semalam tak tengok german spain main.padahal semangat dah berkobar .salahkan tido.kenape ko begitu indah.sampai alarm fon pown aku padam2 kan
  • harini wajib tgk german spain men.tak kesah la.better late than never
  • owh saye sokong sepain
  • tapi cinte saye maseh pade netherland.esp encik robben.tak menang takpe.janji pegi final ~ adat kan mestia de mng mesti ade kalah.ecececyh.
  • harini masak makaroni.hoyeah.gedik2 taip kat encik google carik resepi.maaf masih noob .
  • heh lagi bape hari nak masuk sem.rase tak saba. nnt rindu sini.owh byk yg akn drindui ~ sobzz.
  • eh aku dapat bilik single.so taktawla nak kene rase hepi ke takot sorg2 .muahaha.
  • tadi bersihkan rumah si gemok 5 ekor dengan si buntal seekor..si gemok2 rabbit sgt annoying bile kencing macam air paip.dala selalu terkeluar dari paksi.air kencingmu dah mengalir kat lantai la wahai gemok2.takpela sayang punye pasal.si buntal hamster macam biase masih cumil macam sllu.kene mandi badan sejuk3.
  • eh skrg dah 12.30.dah janji nak jage wan harini.dah lambat,blom mandi lagik ney.ayoyo.tata
-the end-

sumpahla comel

video

sape tak kenal ukays angkat tgn.hesshh tak remaje btol tak knal ukays la.ceh33..tak tak.yg dah berusie pown mesti knal punye same ini band.lagu dye manyak masyuuk haha..eh eh tak bukan nak cite pasal ukays.tapi  nie ha.ukays juniorr.alahaii sumpahla comel..

adik..walaupun rupamu tidak ku kenal.ttapi suara n kerongakan gigimu ttap menjadi pojaan hatiku ~

tengokla semangat betol dye nyanyi.orang lalu siap dye boleh angkat tangan lagik.hehe kawan dye yg si drummer tu.heshh toksah cakap la.malu ai..makan gule gule 5 sen sampai tercampak kluar dari mulut jatuh atas besen siap kutip balik.kaver konon2 org tak nampak ehik3.

utk yg patah hati uruguay kalah semalam.sile tengok video nie.kejap je.ko mesti enjoy punye hahah~~

Tuesday, July 6, 2010

Resdung.

Penatnye harini.baru td balik shopping2 barang masuk u ngn mamaii , tikah , syifa n nab.heh berkobar2 gak nak balik utm neh. tp nanti dah sampai sane sure tak sabar nak balik rumah hehe.biasela tu.
Balik dari shoppg je, tros maen dengan rabbit2 aku yg gemok2 gedempol kat rumah neh.hesh memang cumil2 dorg.masalhnye skrg hidung neh dah gatal2.aisehhhhh...
tula problemnye.resdung yg trok..takleh kene bulu2 binatang.tapi minat nye pasal lautan api sanggup ku redah haha.damn.


nah ne tande2 resdung.kalaw kau ade,baik ko cuak skrg.

Masalah gatal di sekitar hidung apabila mengambil makanan seperti makanan
laut, daging lembu atau daging ayam.

Kerap bersin apabila bangun pagi.

Ada resdung yang menyebabkan jerawat di muka, jerawat ini akan bertambah
besar dan merebak hingga mengeluarkan nanah dan menimbulkan bau yang kurang
selesa.

Kelemumur yang banyak.

Keluar kahak kekuningan.


>> Rasa berat muka atau sakit terutama di kawasan antara mata

>> Sakit tekak sacara berpanjangan serta berulang

>> Sering mengalami migrain
berpanjangan
 
 hehe.actually.setiap org ade resdung cume takat terok mane je penyakit tuh.
kalu cm aku neh dah kire kronik gakla hehe.
kalu nak ubat dye pulak , kat kedai ade macam2 pil la kalu nak amek.
jangan kate pil, sabun , krim sume ade.tula cume antare ko nak cube ke taknak je.
 
aku ade cube care neh.ne orang tue2 punye petua la.
 
masukkan air dalam hidung.then hembuskan air melalui satu belah lubang
 hidung tuh.sambil yg sebelah lagi tu ko tutup la.paham x?hehe.
 
cube amalkan bende nie hari2.insyaALLAH resdung akan berkurangan punye~~ 
 

Monday, July 5, 2010

kuciwe noktah

dulu..aku kutok england.
heh ape barang.men same itu german pown 4-1 ka.abes jadik pulot panggang.kene lauk ngn german
tak fight langsung.
mane star2 england.takkan tak pam lagik kot.

sekali hamek kau.



4-0 argentina kene ngn german.adoii lagik trok rupenye.
hesh even dah 3 hari.hatiku luke lagik ngn kekalahan dorg wahaha.
dengar cite maradona nak resign dah?

"That is it, my time has finished,"

 hesh kalu aku frust menonggeng .dye ape lagik.tertonggeng tonggeng la.penat dye.
rase2 macam dye jela ptt menang anugerah kasut emas wahaha.tapi pemain luar padang la.
mane taknye.dye takleh duk diam dah tepi pdg tu.kalu leh bg can masuk.mmg 10 gol dy sumbat dah hehe.


so sekarang.sokong nertherland jela.tu je yg tinggal..

  arjen robben.

one of my favourite player.hope nertherland dpt pegi final.u can do it nertherland!!.
yaa jgn lupe.spain pown kuat.ade xevi.so gudluck german.german deserve pegi final rasenye.but who knows diz is football ryte.. * wink2 *

Sunday, July 4, 2010

kesayangan~


yada yada.nampak bunting ne.hehe maka abg apis kini dah slamat jadik encik husband kpade kak ita.slamat2 la ye anda berdue.semoge dapat meramaikan umat dalam family kite haha.
aku suke ble ade kawin2 macam nie.kos nie la tyme family dpt kumpul ramai2.yela kalu nk tggu raye macam lambat sgt kan.bile dah kumpul macam sume cite pown keluar la.hehe.
ya.i'm glad to have diz one big happy family.eventhough ak anak sorg kan tp ble ade stu family yg sgt beso nie, dah tak rase dah lonely.tengok macam skul holiday boleh culik kazen2 datang rumah hehe~

we luv our one n only nenek~
we luv our kecoh makcik~
we luv our hardworking n lawak pakcik~
we luv each other ( the kazens) ~
we luv anak2 sdare kami yg cumil alahai~

mase kenduri nie.rumah maklang memang bergegar2 la dengan bunyik tapak kaki budak2 neh berlari ke hulu ke hilir.haha.they r having loads n loads of fun together~.the best part was mlm yg bile argentina lawan germany.haishhh panas.panas je.bile makcik2 aku sume sokong german kan.malam nak tdo panas je tlinge ble dorg dok bising2 argentina kalah trok 4-0 haha.




since mmg tak smpat nak amek2 gambar.ne jela yg ade.nah tgk gmbr pengantin.bile kawin nnt nak jugak wat frame beso2 macam neh .nak gambo tengah nek roller coaster kepale kebawah mulut ternganga nmpk gigi ko yg xbape nak putih tu.time kasih.




Friday, July 2, 2010

Berani Mati



tada at last.sume cuppycake dah dapat disiapkan.
penat mmg penat.tp sonoknyeeee.
dahla nie first tyme buat icing dye.dahtu nak wat utk kenduri kawin lak tu.tak menggelabah pulak kan.kalu tak jadik cane.aiyaya.
2 kotak kapkek and berkotak2 mini kek dah siap harini.mini kek tu mmg sllu wat tyme raye.cume kapkek nie jela.tak penah try lagik.
amek 2 hari nak wat sbb mini kek tu susah.oven kat rumah ne cenonet je.bukan yg besa2 bapak tu haha.
harini si bape pulak turun padang utk wat ising hehe.eh sbnrnye ayah saye wat lagik cantik dri aku nye hehe.



amacam.hehe.takdela macam kedai pnye.aku noob lagik nak wat kek3 nie.tp i'm having fun doing it.hope all the kids espcially loves diz cake.
thanx to mak mimi jugak.siap kol lagi.cakap cane nak wat icing.katenye.

gune putih  telur + gula kastor + esen vanila + any perase yg u nak then masuk dlm mixer.kacaw.

 try la resipi .mak mimi memang sedap taw kalu masak.dye siap ckp kalu icing aku tak jadik nnt dy hantarkan icing yg dye wat.time kasih cik!

next tym aku nak try gne respi nie lak! nyum33

first icing yg wat tak jadik.rupenye butter yg aku gune dah lame dalam peti ais tu.hehe so nnt icing dye rase tak sedap.sile gune butter yg baru beli ye heh <3