anda kelik saye kelik anda~

Friday, November 13, 2009

it's just not fair la~~

hari ini,sambil2 keje tuh,aku selak2 paper.then terpandang aku kat satu berite yang agak menarik la jugak.cube teke pasal ape?..hehe nie sebenarnye pasal vcd cetak rompak.okay la.to make it simple and clear.bende2 pasal cetak rompak ni dah lapok la sangat.berite basi2,, ko dah nak temuntah dengar.kalu korang penah dengar baru-baru nie ade cakap.sesiape yang ade even 1 cd pirate akan didende ( if i'm not mistaken la).and today ade keluar kenyataan cakap ade pihak yang bangkang pasal isu nie.yela betol whut.apehal orang lain yang kaut untung jual cd pirate nie,kite pembeli yang kene dende la tahan la.cube pikir eh,,sumpah menipu la kalu korang termasuk aku tak pernah own even 1 pown cd cetak rompak.kalu xde tuh ko memang kaye raye tahap dewa la.sepatutnye bukan kite pembeli yang patut dihukum .pk la logik.kalu kite yang bersusah payah kene keluarkan duit nak bayar dende,,tapi pihak yang seronok2 keluarkan cd tuh goyang kaki je kaut untung.bukan ke dah nampak tak fair nye kat situ.

orang kate kalu kite nak basmi something,,sile la basmi dari akar umbi nye dulu.jangan sampai dah ade bunge2 kat atas baru nak amik tindakan potong bunge2 tuh.sedangkan akar yang kat bawah akan sibuk producekan lebih byk bunge2..ehh ape dah aku mencarut nie.xpela korang paham2 sendiri la yek.aku pelik gak,,org yang jual cd pirate nie belambak2 betimbun2 kat johor.siap ade bukak kedai lagi.pakai kete mercedess woo.kedai tepi jalan.tak taw la pulak kalu pihak2 tertentu tak nampak kedai dye.kenape tak hapuskan kedai2 macam tu dlu.kalu tak de orang jual,,kompem la kite sbgai consumer takkan beli kan.


isk2..lagi satu ape kehalnye,cd ori mahal nak mati.nak dekat rm 20 gak kan.kalu aku beli cd haram tuh dah kompem2 dapat 4 cerite.kualiti nye pown lebeh kurang.dapat tengok lagi awal dari orang len.part censored siap tak buang lagi tuh.see nampak tak kenape kite beli cd2 pirate.buat ape nak bayar lebeh utk bende yang lagi syokk kan.~~~

oowh ni hanye luahan dari orang biase yang xtaw ape2..aku pikir dari sudut aku la kan.saye bukan orang yang blajar undang2~~

3 comments:

sYaza said...

sokong!!!3000000%!!!!kalo x nak org beli cetak rompak..g la napuskan sume..isk...ag pon mahal la cd ori..hehhehe

sYaza said...

sokong!!!3000000%!!!!kalo x nak org beli cetak rompak..g la napuskan sume..isk...ag pon mahal la cd ori..hehhehe

AzFaR said...

haha betolkan sasa.tepape la dowg neh