anda kelik saye kelik anda~

Tuesday, November 10, 2009

Ape ade deNgan itu FaceBook




ko ade facebook x?ha amcam mesti kite slalu tanye kawan2 bende nie kan.ade ape sebenarnye dgn facebook nie .yang penting kite memang addicted la dengan bende yg bname mukebuku nie kan.hehe.tapi taw x asal usul facebook ni macam ne sebenanye.hehe xtaw la kalu aku je yang ketinggalan.aku cume nak share je sbb mak kate "the more u share the more u know" keh33...


                                                                   

haa sebenarnye before itu mukabuku jadik macam sekarang nie.ni la layout asalnye.ni pada taun 2004.correct me if i'm wrong..tak chantek kan3 haha.


                  Pencipte : Mark Zuckerberg n kawan serumet dye
                  Tarikh : February 2004

                  Kejadian Berlaku di : University Harvard dalam dorm mereke

                  Membership asal : hanye utk budak2 UH saje < asal aku eje cam konon2 UM>
                  Kagum : Facebook dah dibanned di negare cam china, syria n iran.knape                                xtaw.maybe  banyak menggangu prestasi keje n blaja kot
                  Jumlah member terkini : dah mencecah 325 juta.n of kos la akan meningkat lagik kan.

 facebuk memang ade impak yg besar la utk sume org kan.dalam paper sendri ade kluarkan statement yang facebook banyak menyebabkan pelajar2 gagal periksa.wtf kan.aku memang xsokong la 100 peratus.tengok aku xdela addicted mane,tp gagal gak perikse hahaha....kejayaan kite sebenarnye depends kat diri sendiri,kalu ko nak berjaye xkire la ko men la facebook ke myspace ke twitter ke,ko mesti dapat hasil yang setimpal dengan usahe ko.btol x?kalu xbtol ko kene banyak2 la pikir eh haha.

mesti ade gak yang terpikir2 sampai xtido malam kan.cane la facebuk nie nak kaye.padahal kite register pown for free kan.haa.see even kite register free,korg perasan x dekat setiap page facebuk tuh ade iklan2.haa dari situ la datangnye income dowg.kaye doll haha~~banyak tuh iklan yang dye dapat.

and taw x kite,,kalu dikire jumlah gambar yang diupload kat facebuk jauh lagi banyak dari gambar2 yang diupload kat flickr dgn photobucket..

setakat nie tu je ilmu yang ade.so tu jela yang aku leh merepek.erm bile agaknye kite nak ade social network yang dibuat oleh malaysian sendri kan.yela orang kite kan suke support bende luar dr negare.high class gituh ek hahaha~~





                     

2 comments:

Anonymous said...

neh asfaa,bce ini.psl facebook.da bce lum ntah?dan fikir dan ape2 jela...http://chaiyok2.blogspot.com/2009/06/rahsia-facebook.html

AzFaR said...

oowh yeke.thanx.nnt kite cek